Maaike Afschrift en Jeroen Logghe staan voor groen op de federale en Vlaamse lijst

Zaterdag gaf Groen Oosterzele een spaghettiavond in het parochiaal centrum te Balegem. Ze kregen het bezoek van Vice-eersteminister Petra De Sutter en Vlaams Parlementslid Mieke Schauvliege. Na een korte speech van Petra werd bekent gemaakt dat twee Oosterzeelse groen kandidaten zich kandidaat stellen voor de komende verkiezingen op 9 juni.

Maaike Afschrift sta op  7de plaats federaal en Jeroen Logghe sta op de 14de plaats op de Vlaamse lijst

Maaike (49) is psycholoog en psychotherapeut en drukte in haar speech onder andere haar bekommernis uit voor een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg. Ze pleit eveneens voor meer aandacht voor preventie, op het vlak van mentaal welzijn en geestelijke gezondheid – ook één van de speerpunten van de nationale Groen-campagne.

 

Ook onze fractieleider Jeroen Logghe werd aangekondigd als kandidaat, ditmaal door de lijsttrekster van de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement, Mieke Schauvliege. Jeroen (44) zal vanop de 14de plaats ongetwijfeld een flinke steun betekenen. Jeroen benadrukte in zijn speech hoe cruciaal de samenwerking is tussen het Vlaamse en lokale niveau, zoals we in Oosterzele in een aantal dossiers al hebben mogen ervaren.