Dansvoorstelling SAMWD Zottegem/Oosterzele: ‘Herinneringen zijn tijdloze schatten van wie we waren’

 

CC De Fabriek Sint – Lievens – Houtem was op zaterdag 24 februari om 15 u 30 en om 19 u aardig volgelopen voor de dansvoorstelling ‘Weet je nog?” van SAMWD Zottegem/Oosterzele. De twee voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht. De 700 tickets vlogen zo de deur uit. Van een succes gesproken. De leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Zottegem en het filiaal Oosterzele hebben zich overtroffen, het werd genieten van begin tot einde van een magische voorstelling, die je meenam op een onvergetelijke reis door de tijd, waarin hedendaagse dans en ballet samenkomen. Velen waren benieuwd hoe de gloednieuwe dansvoorstelling van de leerlingen (vanaf 8 jaar) zou overkomen. Het werd een knaller. Ronduit een topprestatie van de ongeveer 150 leerlingen. Ze veroverden alle harten. De fiere  ouders, grootouders,…zagen dat het goed was en bedankten met een stormachtig applaus. Ze waren apetrots op hun oogappels. Men mag terecht fier zijn op de choreografen en de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, die erin slaagden van ‘Weet Ge Nog’ een heel genietbare voorstelling te maken. Een pluim voor de choreografen Evelyne Vlassenbroeck, Lisa De Groote, Renée Bogaert, Anna De Winter, Lise De Pelsemaeker, Marinela Demaj en Helene Dierickx, Wout Van Renterghem. Warm welkom aan de toegang, hartelijke begroeting en introductie van directeur Andy Dhondt (steekt hart en ziel in de Academie ) die veel woorden van dank had voor allen die meewerkten aan de dansvoorstelling.

 

Het publiek genoot en de bewondering zou naarmate de dansvoorstelling vorderde alleen maar toenemen. De leerkrachten hebben gepassioneerd gewerkt aan deze voorstelling. We zaten in het goede gezelschap van schepen cultuur Lieselotte De Roover en directeur Andy Dhondt, ze beleefden duidelijk veel plezier aan de dansvoorstelling.  Bloed, zweet en tranen moet het gekost hebben om zo’n voorstelling op de planken te zetten. Repeteren, repeteren, repeteren,…maandenlang denken we. De leerlingen gaven zich volledig en stegen boven zichzelf uit. De dansvoorstelling was mooi uitgebouwd en werd met veel enthousiasme gebracht. Mooi, al dat mooi jong volk op het podium. De programmatie bleek een schot in de roos. Helemaal vrolijk werd het met Le Carnaval des animeaux (Saint – Saëns), Singing in the rain (Gene Kelly), I’m still standing (Taron Egerton), Memories (David Guetta). Knappe muziekkeuze. Te oordelen naar het warm applaus en de positieve reacties die de betoverende wereld van  ‘Weet je nog?’ kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. De dansvoorstelling onthulde de diepte van menselijke emoties die het publiek confronteerde met het verleden. Herinneringen zijn tijdloze schatten van wie we waren. Het publiek lustte van de dansende verhalen van de leerlingen. De leerlingen palmden het CC De Fabriek in. Bewondering alom. Finaal, alle leerlingen op het podium. Met de afsluiter ‘Memories’ schoot de applausbarometer fel de hoogte in. Heel sterk. Veel tempo. Indrukwekkend. De vonk sloeg over naar het publiek. Kippenvelmomenten. De harten ingepakt. Een daverend applaus. ‘Weet je nog?’: met de grootste onderscheiding geslaagd. Een artistieke ervaring die lang zal blijven nazinderen. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).