Beverpopulatie neemt toe op de Zwalmrivier in Zwalm en Brakel

Er werden de laatste maanden her en der al bevers gespot in de vallei van de Zwalmrivier.

In Zwalm zijn er reeds meerdere gespot in het gebied rond de monding van de Zwalm in de Schelde (Nederzwalm)  vertelt Zwalms schepen Peter Van Den Haute. “Er werden hierbij reeds verschillende bomen afgeknaagd want een bever is één van de grootste knaagdieren ter wereld. Tevens is het dier beschermd.”

Stroomopwaarts zijn er nu al bevers gespot tot in  Brakel – vallei Elverenberg  waar ook reeds enkele  bomen zijn aangepakt vertelt Brakels schepen Peter Vanderstuyf. “Veel kunnen we daar niet aan doen want het is een beschermd dier.  Het kan evenwel vervelend zijn dat er dammen worden aangelegd met als gevolg dat weilanden kunnen overstromen.’