Geen treinverkeer tussen Zottegem en Gent

Omdat er door Infrabel verder werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de spoorweginfrastructuur, zal er in het komende weekend van zaterdag 2 en zondag 3 maart tussen Zottegem en Gent (Sint-Pieters) geen treinverkeer mogelijk zijn. In beide richtingen zullen alle treinen vervangen worden door NMBS-bussen.

Vanuit Zottegem richting Gent vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant) zowel op zaterdag als op zondag om 6u25, 7u25 en zo verder om het uur tot 21u25. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook stops nabij de tussenliggende treinhaltes, is 63 minuten (dus aankomst in Gent voorzien om 7u28, 8u28 enz.). Enkel op zaterdag vertrekt nog een extra laatste bus vanuit Zottegem om 22u25 (aankomst in Gent om 23u28).

Vanuit Gent naar Zottegem vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte op het Koningin Maria-Hendrikaplein aan de voorkant van het station (ter hoogte van de apotheek) zowel op zaterdag als op zondag om 6u32, 7u32 en zo verder om het uur tot 21u32 (aankomst in Zottegem voorzien om 7u35, 8u35 enz.). Ook in deze richting rijdt er enkel op zaterdag nog een extra laatste bus met vertrek vanuit Gent om 22u32 (aankomst in Zottegem om 23u35). Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.