Loketten station Zottegem: de nieuwe openingsuren

Twee jaar na de laatste aanpassing in maart 2021 worden door de NMBS nu al opnieuw in meerdere stations de openingsuren van de loketten aangepast, naar verluidt als gevolg van de forse toename van de digitale verkoop van treintickets. Terwijl in 2015 nog 54 % van de tickets gekocht werd aan het loket, verminderde dit tot 20 % in 2020 en wordt vandaag volgens de NMBS nagenoeg 90 % van alle tickets aan de ticketautomaten of via de website of NMBS-app gekocht (nog slechts 10 % dus aan het loket).

In geen enkel station worden de loketten helemaal gesloten, wel worden de openingsuren ervan aangepast in functie van de drukste momenten van de dag. In Oost-Vlaanderen is dit het geval in de stations van Aalst, Aalter, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, Geraardsbergen, Oudenaarde, Wetteren en Zottegem. Wat de loketten in het station Zottegem betreft, wordt de totale wekelijkse openingstijd ervan gehalveerd. In plaats van op weekdagen van 5u45 tot 20 uur en op zaterdag van 7u15 tot 14u30, zijn de loketten in het station van Zottegem vanaf morgen 1 maart enkel nog open van 7u30 tot 14u45, zowel op weekdagen als op zaterdag (op zondag blijven ze de hele dag gesloten, zoals in de voorbije twee jaar reeds het geval was).