facebook kobe, vtm

Kobe Simoens (Scheldewindeke) gaat naar tweede ronde in The Voice van Vlaanderen

Wint battle tegen Soraya

Met een feilloos gezongen en energiek gebrachte versie van ‘Last Request’ van Paola Nutini haalde Kobe Simoens het van Soraya in Battle 1 van The Voice van Vlaanderen.  De jury en het publiek stonden versteld van de performance van Kobe en Soraya. Ze gooiden alles in de strijd voor een ticket naar de volgende ronde. Coach Koen Wauters stond voor een hartverscheurende keuze, hij koos finaal voor Kobe. Kobe stoot dus door, hij was het meest overtuigend.  ‘Last Request’, voor ‘bluesman’ Kobe niet zo’n evident nummer. Hij zette met de heel bevallige Soraya (18 j) een sterk nummer neer. Coach Koen Wauters koos deze song omdat het moest aanslaan bij het publiek. Kobe (23) zette in de auditie met ‘Don’t Pass Me By’ van Sean Costello  al een verbluffende prestatie neer. Hij deed denken aan Joe Cocker. Kobe Simoens is een sterke troef in het team van Koen Wauters. Hij smijt zich op het podium. Zoveel naturel. Alweer overtuigend. Hoog niveau van Soraya en Kobe, een mooi koppel vonden we. Ze brachten met ‘Last Request’ topentertainment. Prachtig duet.
De coaches Koen Wauters, Natalia, Matthieu Terryn en Jan Paternoster strooiden alweer met superlatieven. ‘We hebben genoten’, ‘Verrassend warm stemgeluid’, ‘Zeer goed gedaan’, ‘Heerlijke battle’, ‘Was al van fan van jou’, ‘Een stem die kippenvel bezorgt’, ‘Zingt zeer juist’, klinkt het heel lovend voor Kobe. En nu op naar de volgende ronde, een nieuwe uitdaging. Benieuwd wat nieuw nummer Kobe moet brengen in de volgende ronde. We kijken er superhard naar uit. We bewonderen zijn lef. Laat het publiek en kijkend Vlaanderen opnieuw smullen. We duimen, voor gouden stem Kobe. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)