Actiecomité Stop Windturbines maakt mogelijke locaties voor 225 meter hoge megawindturbines bekend

Geraardsbergen. De mogelijke locaties van de 225 meter hoge megawindturbines in Geraardsbergen zijn bekend. ‘De ruim 50 locaties bevinden zich op een traject tussen Schendelbeke, Nederboelaere en Goeferdinge. De geplande locaties grenzen aan Smeerebbe-Vloerzegem, Ophasselt, Idegem, Onkerzele, Geraardsbergen en Zarlardinge’, maakt het actiecomité Stop Windturbines.

De digitale kaart met de locaties kan bekeken worden via de StopWindturbines.be website onder Locaties.

‘De plannen voor deze megalomane windturbines zijn onaanvaardbaar. De honderden meters hoge windturbines zullen overal in Geraardsbergen zichtbaar zijn. Het fraaie landschap rond de Muur van Geraardsbergen wordt voor altijd aangetast. Het is opvallend dat het stadsbestuur van Geraardsbergen het bestaan van deze kaart met locaties niet heeft bekendgemaakt via hun sociale media of het stadsmagazine van Geraardsbergen of via een persbericht’, zegt Julie Van Dessel van Stop Windturbines.

‘Vandaag, 20 maart, is de deadline voor het inleveren van de projectvoorstellen door de windturbineprojectontwikkelaars. In mei dit jaar beslist het stadsbestuur van Geraardsbergen over de definitieve locaties. Daarom moeten we nu in actie komen’, besluit Bruno Magnus, bestuurslid van het actiecomité.

Actiecomité Stop Windturbines heeft een petitie lopen die u kan raadplegen via:  www.stopwindturbines.be.