Leen en Dimitri: ‘Netwerken versterkt het ondernemerschap en het economisch weefsel in Geraardsbergen.’

Geraardsbergen. Woensdagavond 20 maart kwamen 35 ondernemers uit de streek samen voor een speeddate in businesscenter Travoo in de Adamstraat te Geraardsbergen. De ondernemers hopen daarmee hun netwerk te versterken. Leen Cristofoli – een onderneemster met kilometers op de teller – en Dimitri Vandevelde – een recent ingeweken bouwondernemer uit Brugge – getuigen. ‘Netwerken versterkt het ondernemerschap en het economisch weefsel in Geraardsbergen’, besluiten Leen en Dimitri.

Business Network International (BNI) De Muur heeft de ambitie om het ondernemerschap in en rond Geraardsbergen te versterken door in te zetten op netwerken. Tijdens de speeddate krijgen ondernemers de kans om hun onderneming in de kijker te zetten, belangrijke informatie uit te wisselen en om hun netwerken uit te breiden.

Dimitri Vandevelde: ‘Door BNI hoop ik meer lokaal te kunnen werken.’
Dimitri Vandevelde heeft sinds 2018 zijn eigen bouwbedrijf. De vijftigjarige ondernemer had dan al 25 jaar ervaring in bouwconstructies. Dimitri doet zowel renovaties als nieuwbouw. ‘De noden en wensen van de klant staan centraal’, is zijn devies.

‘Orde, discipline en stiptheid’ zijn daarbij belangrijk. De ondernemer gaat voor milieubewuster bouwen en zet in op energiezuinig bouwen en kwalitatieve materialen. ‘Bewust investeren zorgt immers voor financiële voordelen op lange termijn’, aldus Dimitri. De sterkte van Dimitri is dat hij het eerste aanspreekpunt op de werf is.

Benedicte – de echtgenote van Dimitri – neemt de public relations, het bureauwerk, de organisatie en de planning van het werk voor haar rekening. ‘Een goede opvolging van de opdrachten door alle betrokken partijen werkt’, klinkt het.

Dimitri en Benedicte stellen drie mensen tewerk. Ze wonen sinds kort in Lierde en zijn afkomstig uit Brugge. BNI De Muur vormt voor Dimitri een bijzondere opportuniteit. Hij hoopt daarmee opdrachten in de streek binnen te halen. ‘Door te investeren in netwerking hoop ik op lange termijn mijn activiteiten van Brugge naar deze streek te verplaatsen’, geeft Dimitri nog mee. ‘Alles wat ik nodig heb, wordt in BNI bij elkaar gebracht.’

Els Dooms, voorzitter BNI De Muur

Leen Cristofoli: ‘De sterkte van BNI bestaat erin om ondernemers samen te brengen die elkaar vooruit willen helpen’
Leen Cristofoli heeft een reclamebureau in Oudenaarde, Grafica bv. Ze doet dit al 18 jaar. Ze omschrijft zichzelf als een passionele marketeer’. Ze heeft intussen een team van 8 mensen rond haar verzameld. ‘Onze onderneming is opgebouwd rond vier speerpunten: strategie, maar ook heel veel grafisch ontwerp, design, advertenties, logo’s, ontwerpen van een huisstijl. Daarnaast ontwikkelen we nog websites. Sinds vorig jaar investeren we ook in digitale marketing.’

In haar portefeuille zitten vooral industriële klanten, maar ook KMO’s die al jaren bezig zijn en al een tijdje met de vraag rondlopen of ze zich nog wel op de juiste manier profileren met hun branding, hun marketing. ‘Ik heb ook een gratis marketingscan waarmee ik dan een gratis analyse doe van de huidige situatie met het oog op wat er nog kan worden verbeterd. Dat valt wel goed binnen BNI omdat het een lokaal verhaal is. Ik moet wel toegeven dat ik via BNI al mooie projecten heb binnengehaald.’

Leen Cristofoli heeft tonnen ervaring en is bijzonder goed van de tongriem gesneden. Ze heeft het ondernemerschap in de vingers. Leen is intussen 5 jaar actief in BNI De Muur. ‘Door BNI De Muur is Geraardsbergen mijn tweede thuis geworden. De sterkte van BNI bestaat erin om ondernemers samen te brengen die elkaar vooruit willen helpen.’

‘In een netwerking moet je uiteraard investeren. Dat vraagt tijd, maar door de continuïteit van elke woensdagmorgen elkaar te ontmoeten groeit het netwerk gestaag. Maar op termijn vormt BNI een troef om de business te versterken. Uiteraard vraagt mijn deelname inzet en creativiteit, maar op termijn vormen de leden van de BNI uiteraard de ambassadeurs van mijn onderneming. Op regelmatige basis komen er nieuwe mensen bij, waardoor mijn netwerking gestaag uitbreidt’, besluit Leen Cristofoli.

Lees ook:

BNI De Muur versterkt het ondernemerschap in Geraardsbergen en zet in op netwerking

Julien Borremans