Onze-Lieve-Vrouwekerk open in Rozebeke met Johan Tahon in het paasweekend

Spiritualiteit en ontmoeting

ROZEBEKE, ‘DE TUIN VAN GENT’ 30-31 maart & 1 april 2024

Het atelier van beeldend kunstenaar Johan Tahon in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Rozebeke staat tijdens het paasweekend in het teken van spiritualiteit en ontmoeting. Op deze historische plek, ooit de tuin van Gentse monniken, nodigt Tahon iedereen uit om even stil te staan en vervolgens met nieuwe inspiratie verder te gaan.

Locatie: Atelier Johan Tahon / kerk Rozebeke, Rozebekeplein 13, 9630 Zwalm

Zaterdag 30 maart – Stiltemoment – van 19 tot 19.30 uur – vrije toegang

Toen de kerk van Rozebeke rond 1100 werd geschonken aan de Gentse Sint-Pietersabdij, kregen de monniken ook een idyllisch stuk land in hun bezit. Johan Tahon deelt hoe deze vruchtbare grond vandaag zijn kunstenaarschap voedt. Na zijn verhaal nodigt hij je uit om tijdens een stiltemoment de sacrale ruimte in alle rust te beleven. Met dit stiltemoment – interreligieus en open voor iedereen – hervindt de kerk van Rozebeke haar spirituele roeping.

Zondag 31 maart en maandag 1 april – Open atelier – van 14 tot 18 uur – vrije toegang

Voor Johan Tahon is het een voorrecht om zijn atelier in de ‘kathedraal van de Zwalmstreek’ te hebben. Op paaszondag- en maandag kun je zijn atelier vrij bezoeken en kennismaken met Tahons recente sculpturen waarin materialiteit en spiritualiteit samenkomen. Zijn hedendaagse beelden begeesteren en gaan in dialoog met de historische kunst in de kerk, waaronder het miraculeuze Mariabeeld dat Rozebeke tot bedevaartsoord heeft gemaakt.