Een nieuw schoolgebouw voor De Lettertuin

De plannen voor het nieuwe schoolgebouw voor basisschool De Lettertuin, gelegen aan de Groeneweg, werden gisteren aan de buurt voorgesteld. Het gaat om een moderne, duurzame schoolinfrastructuur waar het open karakter en plaats voor groen centraal staan. De werken starten in 2024 en moeten in 2026 afgerond zijn.

Op het einde van dit schooljaar, sluit De Lettertuin op de Groeneweg tijdelijk de deuren. Dan wordt het huidige gebouw gesloopt om plaats te maken voor een compacte en duurzame nieuwe school.

Dit project maakt deel uit van het DBFM-programma van Vlaanderen. Hierin werkt de overheid samen met private partners om de schoolinfrastructuur aan te pakken. Ninove diende een voorstel in bij de Vlaamse overheid, dit werd aanvaard en gaat nu in uitvoering. Stadsontwikkelingsbedrijf sogent coördineert de plaatsingsprocedure en duidde het consortium Aurora aan als bouwheer.

Dankzij de investering van de stad en de subsidie van AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, wordt een toekomstgericht schoolgebouw gerealiseerd. In de school zal plaats zijn voor 12 klassen voor de lagere school en 4 kleuterklassen. Door het gebruik van verschuifbare wanden, wordt de indeling van de locaties flexibel. In het ontwerp is heel wat plaats voor groen en wordt voldoende buitenruimte voorzien waar kinderen naar hartenlust zullen kunnen ontspannen. Ook zal het gebouw op een duurzame manier van energie voorzien worden.

Omdat de stad mee investeert in dit gebouw, zal het ook ruimte bieden voor andere gebruikers. Naast de reguliere onderwijsactiviteiten zullen faciliteiten zoals de refter en de sportzaal beschikbaar zijn voor verhuur aan derden zoals sportclubs en speelpleinwerkingen.

Schepen Joost Arents, bevoegd voor onderwijs: “De jeugd is onze toekomst, dus is blijvend investeren in onderwijs enorm belangrijk. Ik ben dan ook trots dat we dit project kunnen realiseren.”

®RV – Lettertuin_zicht op turnzaal tussen inkomplein en groene speelplaats