Paasviering wijkt uit naar kerk van Bevegem door de Ronde

Komende zondag 31 maart zal de hoogmis die normaal wekelijks plaatsvindt in de dekenale kerk aan de Markt, uitzonderlijk om 10u30 in de Heilig Hartkerk van Bevegem doorgaan, met muzikale omlijsting door het Sint-Gregoriuskoor onder leiding van Luc Verstricht. Deze herschikking heeft te maken met het feit dat het stadscentrum die dag grotendeels afgesloten zal zijn voor de doortocht van de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen en voor het Ronde-fanfeest dat bij die gelegenheid op het Zottegemse marktplein ingericht wordt.

Ook de gebruikelijke Kruisweg op Goede Vrijdag en de Paaswake aan de vooravond van het hoogfeest van Pasen zullen respectievelijk op vrijdag 29 maart om 15 uur en op zaterdag 30 maart om 20 uur plaatsvinden in de kerk van Bevegem. De andere speciale kerkdiensten in het kader van deze Goede Week, zijnde de herdenkingsviering van het Laatste Avondmaal op Witte Donderdag en de Kruishulde op Goede Vrijdag, gaan door in de dekenale kerk telkens om 19 uur.

Voegen we hier nog aan toe dat er op paaszaterdag 30 maart in de dekenale kerk speciale biechtgelegenheid is van 9 tot 11 uur en dat die dag de avondmis in de kerk van Velzeke wegvalt (wegens voornoemde Paaswake in kerk van Bevegem). Op paaszondag blijft de misviering om 9 uur in de kerk van Erwetegem wel behouden.