U8 van KSVOudenaarde wint provinciale beker Oost-Vlaanderen

Talentrijke lichting haalt het tegen FC Dender

Een heel parcours moesten ze afleggen vooraleer de U8 van KSV Oudenaarde  gisteren woensdag de finale mochten spelen tegen FC Dender, in de WM Youth Cup-Gold-, want zo heet dat officieel.

Een hele reeks wedstrijden moesten daarvoor worden afgewerkt.

Zo speelden ze reeds tegen FC Dender, KRC Harelbeke, Eendracht Aalst, KMSK Deinze en dan uiteindelijk de finale tegen FC Dender en konden van alle ploegen winnen met attractief voetbal.

De wedstrijd zelf verliep zoals ze het hadden gedroomd. Een vlugge voorsprong en die verder uitbouwen, dat wilden ze en dat lukte . Zo stond het net voor het laatste kwart 10 – 4 en konden ze het wat rustiger aanpakken. Mis poes, Fc Dender voelde dat er wat meer inzat dan vier doelpunten en scoorde er maar liefst vijf op een rij. Maar KSVO herstelde zich vlug, ook dank zij de actieve coaching van Samir en Dimitri en  haalde het uiteindelijk nog vrij eenvoudig tegen een mooi en solide voetballend FC Dender. 15-10 werd het. Beker binnen en het vreugdedansje kon beginnen. Zelfs Dimitri danste mee!

Over heel Vlaanderen worden bekerformats opgezet voor U8 tot en met U19. De overblijvende ploegen (want eigenlijk bestaat er ook reeds een voorronde) spelen dan een aantal wedstrijden waarvan de twee laatste naar de eindronde gaan.

Een mooie prestatie van de ploeg die twee trainers kent, Samir Boufnane en Dimitri Hautekeete.

Geen eenvoudige opdracht gezien hun beide zonen ook bij de beide teams U8 spelen.

En zo hebben ze in elk geval de provinciale beker vast waar ze terecht fier mogen op zijn.

En nu gaan zowel KSV Oudenaarde als FC Dender – want zo is het voorzien in het regelement dat de laatste twee overblijvende ploegen allebei naar de eindronde gaan – naar Nijlen waar op 5 mei 2024 de finalewedstrijden zullen worden gespeeld met ploegen uit de andere 4 Vlaamse zones en 2 Waalse zones, met als inzet de beker van België.

 

En zo zijn we benieuwd wat deze talentrijke jongens kunnen bereiken in de eindspurt en of ze de Beker van België kunnen meebrengen naar Oudenaarde. Ter info, ook de U13 van KSVO kon zich plaatsen voor de eindronde.

Volgende spelers  stonden op de (verschillende) wedstrijdbladen :

Oscar Van Hauteghem, Emile Callebaut, Yassin Ak, Gust Matton, Sebastian Saveyn, Karel Cnudde, Viktor Vande Velde, Matisse Hautekeete, Odiel Vander Meeren, Redhouane Khalfi en Naïm Boufnane.