© YouTube

Herzeelse Tiana Ghijs reageert op “Misinformatie over de Ziekte van Lyme”

Naar aanleiding van de recente uitzending van VRT Laat op 28 maart, waarin de Ziekte van Lyme en de diagnose van wielrenner Arnaud De Lie werden besproken, wil Tiana Ghijs uit Herzele een reactie kwijt.

“Als Time for Lyme België en de Lymevereniging in Nederland hebben wij de handen ineengeslagen om de misinformatie die in deze uitzending werd verspreid tegen te gaan. Hoewel het positief is dat er aandacht wordt besteed aan deze ernstige aandoening, hebben wij gemerkt dat veel van de verstrekte informatie misleidend of te simplistisch was”, aldus Tiana Ghijs. “Daarom hebben wij een video gemaakt waarin wij onze reactie geven op de uitzending en een genuanceerder beeld willen geven van de Ziekte van Lyme. Ikzelf, als lymepatiënte uit Herzele, heb persoonlijk meegewerkt aan deze video vanuit mijn vrijwilligersfunctie bij de Lymevereniging. In deze video delen wij onze expertise en ervaringen om een beter begrip te bieden van deze complexe aandoening. Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om de juiste informatie te verspreiden en misvattingen te weerleggen, vooral als het gaat om gezondheidskwesties zoals de Ziekte van Lyme. Daarom vragen wij uw aandacht voor onze reactie en hopen wij dat u deze zult overwegen in uw berichtgeving. U kunt de video bekijken via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=XDmuHxPROFE.”