In juni werd er een speelstraat gemaakt voor één dag

Twee Zottegemse speelstraten twee weken verkeersvrij

Naar aanleiding van de paasvakantie mogen, van vandaag paasmaandag 1 tot en met zondag 14 april, twee straten in Zottegem op vraag van buurtbewoners (en op eigen verantwoordelijkheid bij gebeurlijke ongevallen) als zgn. speelstraat ingericht worden. Deze straten worden dan iedere dag van 10 tot 20 uur afgesloten voor het verkeer en voorbehouden voor spelende kinderen. Alleen wie in de straat woont of er een garage heeft, alsook fietsers en prioritaire voertuigen mogen tijdens die tijdsspanne in de straat rijden, weliswaar stapvoets en mits voorrang te verlenen aan de spelende kinderen.

Automobilisten zullen dus daarmee rekening moeten houden in de Goudenregenstraat in de wijk Bijloke en in het Kouterken in Velzeke. De inrichting als speelstraat wordt naar het verkeer toe gesignaleerd door middel van nadars met de nodige verkeersborden die door de straatverantwoordelijke telkens bij aanvang aan de ingang(en) van de straat (moeten) geplaatst en na afloop weggenomen worden.