Ronde over twee jaar opnieuw dwars door hartje Zottegem

Zoals aangekondigd in een eerder NUUS-artikel, was Zottegem – na Sint-Niklaas, Hamme, Haaltert en Herzele – het vijfde en laatste ‘Dorp van de Ronde’ dat de Ronde van Vlaanderen gisteren op haar weg vanuit Antwerpen naar de Vlaamse Ardennen aandeed. Om deze titel van ‘Dorp van de Ronde’ te mogen voeren, werd aan de organisatoren van Flanders Classics een licentievergoeding van 18.150 euro (15.000 euro + 21 % btw) betaald en in dit verband vernamen wij dat het stadsbestuur hiermee ook al heeft ingestemd voor de Ronde-editie 2026 die dan eveneens, zoals gisteren, Antwerpen als startplaats zal hebben. In ruil voor dit partnerschap garandeert Flanders Classics dan ook over twee jaar een passage doorheen de stad en anderzijds engageert Zottegem zich om als ‘Dorp van de Ronde’ opnieuw een feestelijk gebeuren te maken van de doortocht(en) van deze wielerwedstrijd. Of dit betekent dat de Ronde volgend jaar – dan komt deze wielerklassieker via andere wegen vanuit Brugge naar de Vlaamse Ardennen afgezakt – Zottegem helemaal links zal laten liggen zoals vorig jaar, blijft af te wachten.

(n.v.d.r.: dit artikel is geen 1 april-verzinsel).