Maand van de Markt – ook in Brakel

De maand april is traditiegetrouw de ‘ Maand van de Markt’! Tijdens deze maand worden dan ook de wekelijkse markten in heel Vlaanderen in de kijker gezet, dus ook de  wekelijkse woensdagmarkt in Brakel, alsook de zondagsmarkt op parking Tirse.

Schepen voor middenstand Peter Vanderstuyf: “Onze succesvolle Brakelse markten oefenen een grote aantrekkingskracht uit en brengen bijgevolg veel leven in onze dorpskern hetgeen ten goede komt aan onze Brakelse middenstand en horeca. Het Brakels bestuur steunt dan ook ten volle deze markten.

Ook dit jaar zal de gemeente zijn ‘financieel’ steentje bijdragen. Zo schenkt de gemeente 33 cadeaubonnen van elk 25 Euro. Cadeaubonnen die kunnen worden besteed bij een van de deelnemende Brakelse handelszaken. Daarnaast hebben onze marktkramers ook niet stilgezeten en schenken zij 32 cadeaubonnen van 25 Euro alsook een led tv TCL 50 inch, een friteuse fifri 1905as en  een koffiezet Philips.

Naast deze prijzen die te winnen zijn, exclusief op onze twee markten, worden er over de gehele provincie nog verschillende prijzen verloot, zoals:  vier vakantiecheques t.w.v. 250 Euro,  vier waardebonnen van 100 Euro en 16 pakketten met Oost-Vlaamse streekproducten en Fair Trade producten.

Om een van die prijzen te kunnen winnen moet je gewoon bij elke aankoop op de woensdag- en/of zondagsmarkt een aankoopkaart invullen en deze deponeren in de bussen die op de markten staan opgesteld. Begin mei zullen dan de verschillende winnaars worden bekendgemaakt.

Om de markt nog aantrekkelijker te maken zullen tal van activiteiten worden georganiseerd. Tijdens de periode van de Paasvakantie komt een ballonnenplooier en kindergrime, en tijdens de volgende woensdagmarkten telkens een muzikaal optreden.”