Voorzitter kaatsvereniging Geert De Cuyper maakt overstap naar Team Geraardsbergen

Geraardsbergen. Na tien jaar als voorzitter en dertig jaar als bestuurslid van de kaatsvereniging Geluksbal Idegem actief te zijn geweest, heeft Geert De Cuyper besloten om de lokale politiek in te gaan. Een luisterend oor en persoonlijke gesprekken vormen voor hem de kern van een hernieuwd sociaal engagement en dienstverlening.

De interesse voor lokale politiek werd Geert als het ware met de paplepel ingegeven. ‘Mijn moeder was het boegbeeld van de voormalige CVP in Velzeke en ik volg de lokale politiek in Geraardsbergen al mijn hele leven op de achtergrond’, vertelt Geert.

Een hart voor sport
Hoewel zijn eigen club niet meer actief is, blijft Geert betrokken bij het kaatsleven en fungeert hij als scheidsrechter in competities in Wallonië en Vlaanderen. Geert, die lang de kaatsclub wilde behouden en groeikansen zag, ziet hij heel wat mogelijkheden om andere sportclubs beter te ondersteunen.

Met het oog op de toekomst wil Geert zich inzetten voor sportverenigingen en kansen creëren voor de jeugd. ‘Dankzij mijn ervaring op het terrein besef ik maar al te goed met welke uitdagingen lokale verenigingen te kampen hebben. Ik wil graag bijdragen om het onmiskenbare sportieve potentieel van Geraardsbergen te benutten’, aldus Geert.

Ondernemer
Als zelfstandig ondernemer begrijpt Geert dat de groei van Geraardsbergen afhangt van federale ondersteuning. Hij benadrukt specifieke kwesties zoals de ontsluiting van de N42, verkeersproblemen op de Astridlaan, revitalisering van het stadscentrum, parkeerproblemen, fietsvriendelijkheid en het belang van goed aangelegde voetpaden.

Geerts persoonlijke betrokkenheid bij de overstromingen van 2010 en zijn rol in het buurtcomité van de Gaverstraat/Majoor Van Lierdelaan tonen zijn toewijding aan de bescherming en leefbaarheid van de buurt. Momenteel maakt hij deel uit van de GECORO, een verplichte adviesraad gericht op ruimtelijke ordening binnen de gemeente.

‘Ik ben vastbesloten om Geraardsbergen positief op de kaart te zetten en de inwoners trots te maken op hun stad, en ik wil hier samen met “Team Geraardsbergen” mijn schouders onder zetten’, besluit Geert De Cuyper.