Elf katten en één hond komen om in woningbrand

Schendelbeke. Woensdagnamiddag 3 april brak omstreeks 17.30 uur een brand uit in een woning in de Dagmoedstraat. De bewoners van het pand waren evenwel niet thuis, maar buren merkten op dat er rook door het dak kwam. Ze belden onmiddellijk de hulpdiensten. Intussen zagen buurtbewoners dat de keuken in lichterlaaie stond. Ze ondernamen nog een vergeefse poging om de brand te bestrijden met een brandblusser. Even later forceerde de brandweer zich een weg naar binnen. De brand was snel onder controle. Door de hevige rookontwikkeling lieten elf katten en één hond het leven. Wonder boven wonder overleefde één kat de slachtpartij. De schade in de woning door de hevige rookontwikkeling is aanzienlijk. Het pand is onbewoonbaar verklaard.

Julien Borremans