Topprestatie van Turnclub Olympia

Daar mag Oosterzele best trots op zijn

Turnclub Olympia Oosterzele heeft zichzelf overtroffen. Wat een heerlijk turnfeest. Sporthal De Kluize in Scheldewindeke zat drie keer afgeladen vol (1500 toeschouwers!) voor het turnfeest ‘Le Rêve de Satine’ van Turnclub Olympia Oosterzele. Van een succes gesproken. Het publiek beleefde een wervelende show van onze bloedeigen Turnclub Olympia Oosterzele. ‘Le Rêve de Satine’, een genietbaar spektakel. TOO verrast en stijgt boven zichzelf uit. De gymnasten stalen de show. Het werd genieten van begin tot einde. TOO bewees nog maar eens dat het één van de strafste clubs is in ons land. Iedereen zag dat het goed was. Niemand twijfelde dat Turnclub Olympia Oosterzele opnieuw alle harten ging veroveren. De sierlijke gymnasten gaven zich volledig. ‘Le Rêve de Satine’ werd met veel enthousiasme gebracht. TOO blijft de lat hoog leggen. Oosterzele mag best trots zijn op zijn bloedeigen Turnclub Olympia.
Het turnfeest is een totaalspektakel geworden met een mooi verhaal en indrukwekkende nummers in de discipline acro. Adembenemende staaltjes acrobatische gymnastiek. Telkens weerklonk een adembenemend applaus. Turnplezier. Met veel enthousiasme werd een spektakel gebracht om ‘u’ tegen te zeggen. Turnclub Olympia Oosterzele waagde zich met ’Le Rêve de Satine’  aan een groots opgezette en gedurfde show. Bloed, zweet en tranen moet het gekost hebben om zo’n voorstelling neer te zetten. Repeteren, repeteren, repeteren, denken wij. Alweer een schitterende ervaring voor het jonge volk in de sporthal. Mooi, zo’n 300 jongeren hebben een uitdaging gevonden in het turnen.  De gymnasten trokken alle aandacht naar zich toe. Je zag ze zo openbloeien. Ze bewezen elk op hun domein hun charisma. De programmatie was een schot in de roos. Een show op hoog niveau. Het boeiend verhaal werd meesterlijk gebracht. Het publiek werd vanaf het openingsnummer door demo A getrakteerd op een ijzersterk optreden van Turnclub Olympia Oosterzele. TOO was meteen op kruissnelheid. Het was af. Top. Duidelijk, de gymnasten hebben allen een passie voor het turnen. Ze toverden een fel gesmaakte show uit de hoed. Echte pareltjes. Hoe de gymnasten van TOO dat klaar spelen? Door gewoon plezier te hebben in wat ze doen en door de kracht waarmee ze de nummers brengen. En opmerkelijk, in een sneltreinvaart volgde het ene nummer na het andere. Heel vlot. Een pluim voor de organisatie. Belangrijk is dat de ‘kidies’ ook al kunnen proeven van het turnplezier.
 
 
Het verhaal. Satine (sterke vertolking, elegant, sierlijke bewegingen, talentrijk, overtuigend) koestert de droom om beroemd te worden. Ze begint haar zoektocht in Afrika en trekt vervolgens naar Parijs. Ze verkent de Opera, werkt in een weeshuis, ontdekt de kracht van muziek in een rock café, ervaart de glamour van de welgestelde wijken en leert de keerzijde van de glamour levensstijl kennen. Ze geniet van feest en vriendschappen, ze wordt ook geconfronteerd met jaloezie en obstakels op haar pad naar succes. Satine blijft echter vastberaden en beseft dat de weg naar glorie een eenzame reis kan zijn. Met de steun van Phantom wordt haar droom verwezenlijkt. Mooie verhaallijn. Streven wij niet allemaal naar geluk?
Na de pauze ging het crescendo en kwamen de beste nummers. Het boeiende verhaal werd verder gezet. Het publiek bleef genieten. TOO staat er nog altijd. Sterker dan ooit. Gedreven. Enthousiast. De Turnclub Olympia blijft Oosterzele op de kaart zetten. (won al veel nationale en internationale prijzen). Het bestuur, de trainers, de gymnasten, de vele medewerkers hebben zich afgesloofd om alweer een aantrekkelijk programma aan te bieden. Voorzitster Marie – Rose Van Cauwenberghe (een groot hart voor TOO) had woorden van lof voor het bestuur, de trainers, de gymnasten, de sponsors, alle medewerkers en uiteraard voor het enthousiast reagerend publiek.
 
 
Te oordelen naar het telkens warm applaus, gejoel, gejuich, en de positieve reacties die de show ‘Le Rêve de Satine’ kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. Het publiek laten watertanden, daar is TOO ten volle in geslaagd. De show gooide hoge ogen, de musicals konden iedereen bekoren. Knappe muziekkeuze. Een absolute voltreffer. Veel bewondering. Het bleef gans de voorstelling kijken en genieten. Turnclub Olympia Oosterzele mag absoluut fier zijn. Topprestatie. De editie 2024 scheerde hoge toppen. TOO is er alweer in geslaagd om alle verwachtingen waar te maken en de lat nog wat hoger te leggen. Finaal, zo’n 300 gymnasten en hun trainers op de turnvloer. Indrukwekkend. Wat een apotheose! Met de afsluiter schoot de applausbarometer het felst de hoogte in. TOO is TOF. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)