Rosanna Bekkers: ‘De Dag van de Aarde staat in het teken van bewustwording en actie voor een duurzamere toekomst.’

Dag van de Aarde op zondag 21 april in De Helix

Grimminge Zondag 21 april – De Dag van de Aarde – staat in het teken van de zorg voor onze planeet en de manier hoe we samenleven. ‘Tijdens deze inspirerende dag zullen bezoekers, jong en oud de kans krijgen om deel te nemen aan leuke inspirerende workshops, een lezing, een concert, wandelingen en interactieve sessies’, laat initiatiefneemster en organisator Rosanna Bekkers (58) weten. ‘Het gaat vooral over verbinding zonder politieke ideologie of streefdoel.’

De allereerste internationale campagne van de Dag van de Aarde werd op 22 april 1970 in de Verenigde Staten georganiseerd. Het thema van de Dag van de Aarde 2024 is ‘planeet versus plastic’. ‘We moeten een einde maken aan het gebruik van plastiek omwille van de gezondheid van de mens en van al wat leeft. De campagne eist 60 % productievermindering van alle soorten plastiek tegen 2040. We moeten leren op een andere manier met de Aarde om te gaan’.

Spiritueel moment
De Dag van de Aarde wordt tussen 9.30 en 18.00 uur in en rond Educatief Centrum De Helix georganiseerd. ‘De dag staat in het teken van bewustwording en actie voor een duurzamere toekomst en ontmoeting van mensen in de regio. Er zal ook extra aandacht gaan naar gedreven maar stille werkers zoals o.a de Zwerfvuiljagers, Dendersup, die de Dender vrijwaren van plastics en ander stortafval’, aldus Rosanna Bekkers. Tijdens deze inspirerende dag zullen bezoekers, jong en oud de kans krijgen om deel te nemen aan leuke bezielende workshops, een lezing, een concert, veerkrachtwandelingen, bosbaden en interactieve sessies, maar ook dans en muziek.

Voor Rosanna Bekkers is het haar vooral te doen om een spiritueel moment te zoeken met de natuur. ‘Het is niet de bedoeling om activisme te prediken of de grote massa te overtuigen van een betere levensstijl.’

Rosanna Bekkers is een stille maar gedreven kracht. ‘Mijn grootste kracht is verbinden’, zegt ze. Ze volgde tal van opleidingen waaronder ecopsychologie en orthomoleculaire voeding. Rosanna werkt als facilitator van groepen in het geven van workshops rond duurzame transformatie, actieve hoop en ecopsychologie. ‘Welke wereld wil ik voor mijn kinderen achterlaten’, vraagt Rosanna zich af.

Voor meer info over de Dag van de Aarde in de Helix: https://dag-van-de-aarde-2024-helix.webnode.be/

Julien Borremans