Help Oosterzele fraaier maken

Neem deel aan bebloemingswedstrijd en win Oh - bonnen

Alle inwoners van Oosterzele kunnen vanaf 15 april 2024 deelnemen aan een bebloemingswedstrijd voor voortuinen. Je ondersteunt daarmee de biodiversiteit en je fleurt uw woonomgeving op. Deelnemen kan in drie categorieën. In elke categorie zijn waardevolle Oh – bonnen te winnen.
Lokaal bestuur Oosterzele organiseert om de twee jaar een bebloemingswedstrijd. Inwoners kunnen zich inschrijven voor een van drie categorieën: de mooiste siertuin, de bebloeming van de gevel van een woning of appartement of een aangelegd geveltuintje en de meest ecologische, natuurlijke tuin.
Per categorie kiest de jury vijf winnaars. Die winnen volgens de rangorde Oh – bonnen van 150, 100, 40 , 30 en 20 euro. Wie een juryquotering krijgt maar niet in de prijzen valt, krijgt sowieso een geschenk. Meer bloemen zorgen voor een stuifmeelrijke en bijenvriendelijke omgeving, wat belangrijk is voor het in stand houden van het ecologisch systeem. Met de wedstrijd ondersteunt het lokaal bestuur ook zijn handelaars. Het zet ook inwoners aan om bloemen te kopen bij de diverse bloemenkwekers en -handelaars in Oosterzele. Inschrijven kan tot en met 15 mei 2024. Het kan via het digitaal inschrijvingsformulier op www.oosterzele.be/actueel/nieuws/schrijf-je-in-voor-de-bebloemingswedstrijd of via het papieren inschrijvingsformulier aan de balie van het gemeentehuis of bib Scheldewindeke. De jury bekijkt de deelnemende tuinen of gevels tijdens de zomermaanden. De prijsuitreiking vindt plaats in september 2024. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)