Leerlingen verpleegkunde leren het échte werk in WZC Egmont

Van voorbije maandag 15 april tot 31 mei werken het IVV Sint-Vincentius en het WZC Egmont samen rond ‘Start 2 Work’, een project dat tot doel heeft leerlingen verpleegkunde die eind juni afstuderen als verpleegkundige, via een zeer sterk praktijkgerichte stage op het échte werkveld nog een laatste keer voor te bereiden en klaar te stomen voor hun verdere loopbaan in de zorg. Met dit project krijgen dertien laatstejaarsleerlingen uit de studierichting HBO5 van het Instituut voor Verpleegkunde / campus Zottegem gedurende zes weken, 7 dagen op 7 en 24 uren op 24,  de kans om het volledige reilen en reilen binnen een zorgafdeling te leren kennen en mee te draaien met het zorgteam van het WZC Egmont zelf. Daarbij nemen de studenten niet alleen zorgtaken over maar participeren ze ook actief aan teamvergaderingen, registraties, zorgplanningen enz., weliswaar altijd onder begeleiding van een vaste medewerker van het woonzorgcentrum zodat de kwaliteit van de zorg gewaarborgd blijft. Doorheen het hele project en het leerproces van de toekomstige verpleegkundigen blijft WZC Egmont overigens eindverantwoordelijke.