Filmvoorstelling “DE NATUUR IN DE VLAAMSE ARDENNEN” was een schot in de roos.

Op vrijdag 19 april 2024 organiseerden de Lierdse Milieu- en Natuurraad, in samenwerking met de Cultuurraad, in OC De Lier een onvergetelijke filmavond die de prachtige natuur van de Vlaamse Ardennen in de schijnwerpers plaatste. “De natuur in de Vlaamse Ardennen” is een  adembenemende natuurfilm, geproduceerd door de vzw Natuur ontmoet Cultuur en gecreëerd door natuurfotograaf Peter De Craene en natuurfilmer Rudi Baetslé.

De film nam het publiek mee op een betoverende reis door de weelderige bossen, langs kronkelende riviertjes en over uitgestrekte velden van de Vlaamse Ardennen. Elk frame onthulde de ongelooflijke diversiteit en de indrukwekkende schoonheid van deze natuurlijke schatten. Van het majestueuze landschap tot de intieme close-ups van insecten en wilde dieren, de film bracht de wonderen van de natuur tot leven op het grote scherm.

Wat deze voorstelling echt uniek maakte, was de toevoeging van live muziek van de getalenteerde pianist-componist Matthias De Jaeger. Zijn meeslepende melodieën verrijkten de visuele ervaring en brachten de emoties van de natuur nog dichter bij het publiek. De harmonie tussen beeld en geluid creëerde een magische sfeer die de zintuigen prikkelde en de toeschouwers meenam op een onvergetelijke reis.

Deze filmvoorstelling “DE NATUUR IN DE VLAAMSE ARDENNEN” was niet alleen een succesvolle culturele gebeurtenis, maar ook een viering van het prachtige natuurlijke erfgoed van de regio. Het is een herinnering aan de waarde van natuurbescherming en het belang van het koesteren en behouden van onze natuurlijke omgeving voor toekomstige generaties.

Na de voorstelling dankte de voorzitter van de MINA-raad Johan Vander Heyden de filmmakers, de pianist, de medewerkers van MINA- en Cultuurraad maar vooral ook de vele aanwezigen en wist hij nog te vertellen dat de opbrengst van deze avond integraal zal geschonken worden aan BOS+, een organisatie die zich inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen.