Reizende foto-expo ‘Thuis Onderweg’ Fotograaf Koen Degroote zet vrachtwagenchauffeurs in de schijnwerpers

Hotel Van der Valk Nazareth van 19 tot 22 april en reist verder op andere lokaties

Telkens je op de snelweg rijdt, zie je rijen vrachtwagens. Maar wie zit er eigenlijk achter het stuur? Fotograaf Koen Degroote zocht een antwoord op die vraag. Hij trok langs snelwegparkings aan de E17 en ging mee op pad met vrachtwagenchauffeurs om hun leefwereld en gewoonten in beeld te brengen. Het resultaat is de foto-expo ‘Thuis Onderweg’. Een nieuwe expo in het kader van het project 50 jaar E17. De expo is tot Erfgoeddag te bezichtigen in Hotel Van der Valk in Nazareth en reist nadien rond in de Cultuurregio Leie Schelde. Vanaf augustus doet ze ook regio Viersprong aan.

De foto-expo dompelt je onder in de gewoonten, persoonlijkheden en leefwereld van vrachtwagenchauffeurs. Hoe eten ze, slapen ze, gaan ze met elkaar om? Aan welke gewoontes houden ze zich vast als ze weg zijn van huis? De camera is voelbaar in de beelden: net als Koen kijk je binnen in een onbekende wereld. Nu eens van op een afstand, dan weer opvallend dichtbij, neemt hij je met beelden en verhalen mee in zijn ervaring.

Je kan de foto-expo gratis bezoeken op de volgende plekken vanaf april 2024 tijdens de gebruikelijke openingsuren; reserveren is niet nodig! Hou deze pagina in de gaten, want er komen steeds locaties bij voor het komende jaar.

  • Hotel Van der Valk Nazareth van 19 tot 22 april
  • Museum Gevaert-Minne (Sint-Martens-Latem) van 24 april tot 8 mei
  • Bibliotheek Zingem (Kruisem) van 8 tot 22 mei
  • Woonzorgcentrum De Lichtervelde (Nazareth) van 22 mei tot 7 juni
  • Toeristisch onthaalpunt De Poort (Gavere) van 7 juni tot 21 juni
  • Bibliotheek Zwalm van 21 juni tot 5 juli

info: http://www.50jaare17.be.

http://rondreizende tentoonstelling