© Foto Aktief

Voices United: anderstalige en Nederlandstalige Merelbekenaren zingen samen, publiek zingt mee

op zondag 28 april om 15 en 19 uur theaterzaal van het Cultuurhuis

Zingen brengt mensen bij elkaar én het helpt om een nieuwe taal te leren. Na een succesvolle eerste editie van Voices United nodigt het lokaal bestuur Merelbeke je op zondag 28 april opnieuw uit om de kracht van samen zingen mee te beleven tijdens een café chantant.

NEDERLANDS OEFENEN EN VERBINDING

Om deel te nemen aan Voices United hoef je niet noodzakelijk goed te kunnen zingen. “Het gaat vooral om de verbinding tussen mensen, dat inwoners met verschillende achtergronden elkaar beter leren kennen. Daarnaast maakt het initiatief deel uit van het gemeentelijke aanbod aan oefenkansen Nederlands voor anderstalige nieuwkomers, samen met het ABCafé en SamenLezen met anderstaligen”, licht schepen voor Cultuur en Bibliotheek Luc Van Huffel toe.Tijdens de repetities wordt niet alleen samen gezongen, maar ook heel wat afgelachen en gepraat. Dat schept een bijzondere band. Zo leren de deelnemers nieuwe mensen kennen, voelen de nieuwkomers zich welkom in de gemeente én versterken ze hun Nederlandse taalvaardigheid.

CAFE CHANTANT: LUISTER EN ZING MEE

 Tijdens de toonmomenten op zondag 28 april om 15 en 19 uur wordt de theaterzaal van het Cultuurhuis omgetoverd tot een gezellig café. Eens de keel gesmeerd met een drankje zingt het publiek uit volle borst mee. Presentator Farida Barki, ook gekend als mevrouw Krul, praat het geheel aan elkaar. De toonmomenten zijn gratis, maar reserveer wel tijdig je plekje via cultuurhuis.merelbeke.be.