Hevige woningbrand in de Pieter Van Gentstraat in Idegem

Idegem. Deze morgen woedde er in de woonwijk in de Pieter van Gentstraat in Idegem een hevige woningbrand met heel wat rookontwikkeling. Volgens een buur zou de brand tussen zes en zeven uur deze morgen zijn ontstaan. Volgens het parket ging het om een hevige brand met aanzienlijke schade. Er zijn geen gewonden. Een alleenstaande man liet zijn hond uit. Toen hij terugkwam, brandde de woning. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de brandweer had de brand snel onder controle. Het vuur doofde door een gebrek aan zuurstof vanzelf. Het pand is door de hevige rookontwikkeling onbewoonbaar verklaard. De brandsporen zijn aan de gevel duidelijk zichtbaar. Rond de middag was het parket en het labo aanwezig om de oorzaken van de brand te onderzoeken.

Julien Borremans