®PVDA

Twee PVDA-lijsttrekkers komen naar Ninove

Vrijdagavond 26 april komen federaal lijsttrekker Robin Tonniau en Europees lijsttrekker Rudi Kennes naar Ninove. Daar zullen ze het gedurfd verkiezingsplan van de PVDA en de drie Ninoofse kandidaten voorstellen en de vragen van het publiek beantwoorden.

©Sophie Richez – PVDA Ninove Joachim De Maeseneer

Joachim De Maeseneer: “De laatste maanden verzamelde de PVDA de mening van 104.000 landgenoten over wat hun politieke prioriteiten zijn. Op die basis hebben we ons verkiezingsprogramma opgesteld. Vandaag gaat Robin Tonniau, onze lijsttrekker voor het federaal parlement, ‘On Tour’ doorheen de provincie om ons verkiezingsplan voor te stellen en vragen van de mensen te beantwoorden. Wat wil de pvda bijvoorbeeld doen aan de loonblokkering, de peperdure winkelkarren, de graaicultuur en het klimaat? Wat willen ze doen om onze belastingen eerlijker te maken? De volgende stop is bij ons in Ninove op vrijdag 26/4, waarbij Robin vergezeld wordt door Rudi Kennes, Europees lijsttrekker voor de PVDA.

Robin Tonniau, afkomstig uit Ronse, werkte 16 jaar als arbeider, waarvan 11 jaar in de auto-industrie. Hij werkte lang met ploegenstelsels en interim contracten waarbij hij vaak werd geconfronteerd met slechte werkomstandigheden en uitbuiting. Vandaag trekt Robin onze federale lijst. Ook Rudi Kennes werkte lang in de automobiel. Hij was hoofddelegee van Opel Antwerpen. Als hij verkozen wordt zal hij de allereerste arbeider zijn die door een Belgische partij naar het Europees parlement gestuurd wordt.

Ik ben ook zeer tevreden om naast onze twee arbeiders-lijsttrekkers, Robin en Rudi, op deze On Tour ook onze drie Ninoofse kandidaten te kunnen voorstellen. De Denderstreek is goed vertegenwoordigd op de PVDA lijsten. Vanuit Ninove leveren we Sylla Malick, Kimberly Delangre en ikzelf als kandidaten voor de federale en Vlaamse lijsten. Het wordt een boeiende en gezellige avond met een streepje live muziek en drank aan democratische prijzen. Iedereen welkom!”

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 26 april om 19u30 in het Oud Stadhuis, Oudstrijdersplein 6, Ninove.

Inschrijven: https://www.pvda.be/on-tour.