Sinksenkermis, een groots volksfeest met veel livemuziek, sport, markten, vuurwerk, eten en drinken,…

Feest barst los van vrijdag 17 tot en met woensdag 22 mei

Uit de kermisaffiche van Sinksenkermis 2024 blijkt alweer dat het Sinksencomité kosten noch moeite gespaard heeft om van de kermis een gezellig, veilig, fantastisch en voor iedereen toegankelijk volksfeest te maken. Elke Oosterzelenaar en veel feestvierders uit de brede regio present op Sinksenkermis, dat is het devies van voorzitter Wim Magerman en het Sinksencomité. Het aftellen is begonnen. Noteer met stip. Sinksenkermis barst los vanaf vrijdag 17 mei tot en met woensdag 22 mei.

Het Sinksencomité is klaar voor een groots volksfeest met veel livemuziek, sport, evenementen, kermisattracties, vuurwerk, hectoliters bier, eetfestijnen, smulkramen, en vooral veel sfeer. De verwachtingen liggen hoog. Er zal in Oosterzele kunnen doorgezakt worden tot in de vroege uurtjes. Het pleintje (rechtover het gemeentehuis) wordt nu ook weer in een gezellig jasje gestoken. Je mag er weer tegen elkaar plakken en zweten, genieten van hemelse muziek. Maar er zijn ook de cafés, en drank-standen van verenigingen waar je volledig kan losgaan, uit de bol gaan, een stuk in uw gilet drinken als je daar zin in hebt. Maar één gouden raad, glaasje op laat je rijden. Wees verstandig.
Het Sinksencomité houdt vast aan tradities, opnieuw op de affiche; schieting, rommelmarkt, optredens, vuurwerk, zielendienst, wielerwedstrijd, avondmarkt. En uiteraard opnieuw veel zangtalent, gloednieuwe bands én Karaoke. En jawel, allemaal GRATIS. We raden je aan zoveel mogelijk mee te pikken. Mogen Oosterzele op stelten zetten: Nutbush, MeZaMi, Trumpbeat, Faute Bendt, Impact, Walter Franck & HAmuze, Dirk Van De Velde, The Oakfields, Dirk Bauters en Vanessa Chinitor, Dimi zingt Hames, Bluesy Muloosy. De mega-goede deejays Danny, Raf Violi Discoshow, Ambiduo, Boer Boerie gaan Oosterzele doen bruisen. Muziek is ook op de editie 2024 de rode draad. Dikke ambiance gegarandeerd. Sinksenkermis draait om ontmoeten, ontdekken, ontstressen en beleven. Een pluim voor het Sinksencomité dat andermaal een eivol kermisprogramma GRATIS kan aanbieden aan de feestvierders. Dankzij de vele sponsors en de medewerkers – velen tonen alweer een groot hart – kan het heerlijke menu dat het programma van Sinksenkermis biedt, alweer eens geserveerd worden, met héél veel dank. Je krijgt nu al een voorsmaakje. Het aanbod is ruim, gevarieerd, kwalitatief en dat trekt veel volk. We komen volgende weken uitgebreid terug en dan verneem je meer over het programma van Sinksenkermis 2024.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).