Briljanten huwelijksjubileum van de koppels Baeyens – De Vuyst en Van Den Berge – Van Den Bossche.

Op woensdag 24 april 2024 huldigde men in WZC Kartuizerhof te Lierde twee koppels die elk 65 jaar geleden in het huwelijksbootje waren gestapt. Dit zeldzame jubileum, bekend als een briljanten huwelijk, werd gevierd met een warme en feestelijke bijeenkomst in het Grand Café van het woonzorgcentrum.

Het was een dag vol vreugde en herinneringen aan een leven samen. Voor de koppels was het een mijlpaal die niet alleen hun eigen toewijding en verbondenheid benadrukte, maar ook een voorbeeld was voor gans de gemeenschap.

Een briljanten huwelijk is meer dan alleen een getal. Het vertegenwoordigt een leven van liefde, begrip en ondersteuning. Net zoals een briljant symbool staat voor duurzaamheid en schoonheid, zo weerspiegelt een huwelijk van 65 jaar de kracht van de liefde die de tand des tijds heeft doorstaan.

De receptie en huldiging vonden plaats in het Grand Café van het woonzorgcentrum, waar familieleden, vrienden en tal van genodigden samenkwamen om deze bijzondere gelegenheid te vieren. Het voltallige college van burgemeester en schepenen was aanwezig om hun felicitaties over te brengen. Burgemeester  Jurgen Soetens overhandigde hen, naast een oorkonde van de gemeente ook een diploma en medaille in naam van het vorstenpaar waarna ze dan letterlijk  in de bloemetjes gezet werden door de schepenen en de directrice van het WZC.

Tijdens de receptie werden verhalen gedeeld, herinneringen opgehaald en werd er getoost op de liefde en het geluk van de jubilerende koppels. Het was een ontroerende en inspirerende dag, waarop de kracht van genegenheid en verbondenheid centraal stond.

De viering van deze twee briljanten huwelijken zal nog lang worden herinnerd in WZC Kartuizerhof en in Lierde als een eerbetoon aan de tijdloze waarden van liefde, trouw en toewijding.

De jubilarissen:

Baeyens Alfons en De Vuyst Anette:

Alfons, geboren op 13/01/1936 te Idegem, huwde te Lierde met Anette, geboren op 8/04/1938 te Lierde, op 8/04/1959. Het koppel woonde steeds in Lierde en hebben één zoon en één dochter,drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Alfons werkte aan de post en Anette was huisvrouw.

Van Den Berge Herman en Van Den Bossche Suzanne:

Herman, geboren op 12/09/1935, huwde met Suzanne, geboren op 27/04/1937, te Lierde op 30/04/1959. Ze woonden bleven in Lierde wonen. Ze hebben één zoon en drie dochters, elf kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. Herman zijn beroepsloopbaan speelde zich grotendeels af in Brussel als chauffeur en Suzanne had steeds haar handen vol als huisvrouw.