Kobe Simoens vonkt en spettert in finale van The Voice van Vlaanderen

Christophe uit 'The Comeback Stage' wint talentenjacht

Wat een bloedstollende finale van The Voice van Vlaanderen. De spanning was ondraaglijk. Wie wordt The Voice van Vlaanderen 2024? Christophe en Kobe kregen de meeste stemmen van de kijkers en mochten strijden voor de titel ‘The Voice van Vlaanderen 2024’. De kijkers kozen finaal voor Christophe. De 43 – jarige Christophe (teddybeer) Verholle uit Roeselare won uiteindelijk de talentenwedstrijd van VTM. Goed voor 25.000 euro én een single. Met veel dank aan coach Laura Tesoro die de afgevallen Christophe oppikte en hem in ‘The Comeback Stage’ nog een kans gaf. Van een verrassing gesproken.
Maar Vlaanderen heeft evenzeer kunnen smullen van het optreden van de 23 – jarige Kobe Simoens (Scheldewindeke). En hoe? Met ‘Don’t Pass Me By’ (Sean Costello), Devil’ (Shinedown) en finaal met Crying (Aerosmith) maakte Kobe duidelijk dat hij een formidabele zanger en entertainer is. Hij sleept u mee. Hij dwingt u op het puntje van uw stoel. Sterke persoonlijkheid én talentrijk. Het publiek in de VTM studio was meteen in de ban van Kobe. Zijn aparte bluesstem laat je niet onverschillig. Kobe kreeg alweer lovende kritieken en telkens een stormachtig applaus. Kobe bracht met flair drie schitterende songs. Stond daar een klassenman te performen? Alleszins. In de studio uitzinnig fans, ook uit Oosterzele: natuurtalent Kobe vonkt en spettert. Vocaal alweer bijzonder sterk. Hij bewees nog maar eens dat hij veel muziekgenres aankan. Je bleef geconcentreerd luisteren naar de minzame Kobe. De gloed in de ogen, het vuur dat hij koestert voor een podium, wordt een steekvlam. Opvallend,de leadzanger van The Mighty Black Camel Blues Band voelt zich thuis op een podium. Hij heeft al lang geleerd wat een optreden inhoudt. Dat hij met hart en ziel zingt straalt er vanaf. Energie die zichtbaar wordt. Vol overgave. Podiumvastheid. De harten ingepakt. In Kobe zit het heilig vuur. Een portie Kobe doet deugd. Zijn stijl werkt. Charisma. Van bluesman Kobe gaan we nog veel horen. Steevast van plan een muzikale carrière uit te bouwen. Kobe is coach Koen Wauters heel dankbaar, het was een privilege om met hem samen te werken. Kobe, je zette in The Voice een huzarenstuk neer. Straffe prestatie. Wat hebben wij genoten. Laat het verder stomen, dampen, knetteren, Kobe. Je mag fier zijn.  (marcel van de vijver, fb foto VTM).