Wielerfeest met elite zonder contract & beloften in Oosterzele

Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche strijd

Decennialang worden tijdens de Sinksenkermis in Oosterzele wielerwedstrijden georganiseerd. Een tijd terug stonden er zelfs nog drie wedstrijden op de kermisaffiche. Noteer alvast in je agenda. Op maandag 20 mei vanaf 15 u krijg je een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche strijd, een uitgelezen parcours, de onvermijdelijke pintjes, en om de haverklap passerende wielrenners: ziehier de ingrediënten van de wielerwedstrijd in Oosterzele.
Gepassioneerd door de mythe van het wielrennen. Het Sinksencomité, met voorzitter Wim Magerman op kop, organiseert elke koers met hart en ziel. Met overtuiging en dat leidt tot mooie organisaties. De editie 2024 zal eveneens succesvol zijn. De deelnemers staan te popelen om opnieuw te koersen in kermis-vierend Oosterzele. Uit alle hoeken van Vlaanderen zullen wielerliefhebbers naar het landelijk Oosterzele afzakken. De wielerfreaks maken zich weer op om met een groot hart de strijd van de elite zonder contract en beloften te volgen. Winnen in Oosterzele, het spreekt aan. Elke renner wil die zege op het visitekaartje. ‘Oosterzele koerse’ is populair. Altijd zo geweest. Het Sinksencomité hoopt op een spannende wedstrijd en uiteraard op veel volk. De blijmoedigheid die men op Sinksenkermis aantreft is ronduit schitterend. Oosterzele wordt op maandag 20 mei het mekka van de wielerliefhebbers. Een uitgelezen deelnemersveld, een mooi parcours, staan letterlijk en figuurlijk garant voor een topdag voor de wielerliefhebbers. Het Sinksencomité nodigt u van harte uit en wil veel mensen warm maken voor het wielerevenement in Oosterzele.
Nuttige weetjes: inschrijving in café Central, Geraardsbergsesteenweg 129, start en aankomst Dorp, 18 ronden, 115 km, 600 euro prijzen, prijsuitreiking Café ’t Verschil.
Derde memorial Julien Lenssens
De ‘Memorial’ wordt een mooi eerbetoon aan Julien Lenssens, die in 2018 op 82 – jarige leeftijd overleed. Hij ging de geschiedenisboeken in als de ‘peetvader’ van de Sinksenkermis. Eind de jaren ’70 zorgde hij voor een opleving van de Sinksenkermis in Oosterzele. In 1976 zette hij voor het eerst de succesrijke avondmarkt op de affiche. Hij hield jarenlang met huidig voorzitter Wim Magerman de Sinksenkermis op koers. Hij bedacht nieuwe initiatieven voor de kermis en zat steeds boordevol plannen. Een volksfiguur in het Oosterzeelse uitgangsleven. Julien Lenssens bleef zijn ganse leven lang in de roes van de jaarlijkse kermis in Oosterzele en was ook één van de grondleggers van de Driekoningen cavalcade en carnaval in Oosterzele. Het Sinksencomité denkt nog aan hem en zet de derde memorial op poten, ter nagedachtenis van Julien. Mensen samenbrengen dat was wat Julien altijd graag deed. Hij was echt heel sociaal. Zijn heengaan liet in het Sinksencomité én in het sociaal leven in Oosterzele een groot gemis achter.  (marcel van de vijver – foto’s danny de lobelle).