Bewegingspunten uit onze regio waarderen vrijwilligerswerk met een vetplantje

Voor de vrijwilligers van Beweging.net is de periode rond Hemelvaart een periode van actie. Zo deelden ze in Brakel, Maarkedal en Ronse opnieuw vetplantjes uit op openbare plekken. Bewegingspunt Brakel doet dat jaar na jaar opnieuw op de wekelijkse woensdagmarkt. De vrijwilligers van Maarkedal trakteerden de mensen van OKRA Nukerke op zo’n plantje: “Omdat we geloven dat vrijwilligers die kleine of grote initiatieven nemen, zorgen voor verbinding. Een probaat middel tegen de eenzaamheid…” Aldus Carine Vandevelde van Bewegingspunt Maarkedal.

Vrijwilligers gezocht voor fietsbieb Ronse

In Ronse gingen zowat 500 plantjes naar de bezoekers van de zonovergoten markt van vorige zaterdag. Daar lanceerden de mensen van het plaatselijke Bewegingspunt hun ‘fietsbieb’. “We gaan voor een formule waarbij kinderen tot 12 jaar via een abonnement een jaarlang zoveel fietsjes kunnen ontlenen als nodig is. Zo groeien de fietsjes mee met het kindje.’ Vertelt Leo Verstichel.  ‘Daarvoor zamelen we vanaf nu ook fietsjes in. Wie er zo eentje staan heeft, kan het aan de fietsbieb van Ronse bezorgen. In ruil krijgen ze dan een bon voor een jaarabonnement van de fietsbieb twv 20 euro.’

Duurzaam en sociaal

‘Wij geloven heel sterk in deze duurzame én sociale formule. Maar vandaag gingen we vooral op zoek naar vrijwilligers: mensen die graag in hun vrije tijd aan fietsjes sleutelen of graag wat administratie doen of mensen ontvangen die een fietsje komen ontlenen…’ Besluit voorzitter Fernand Van Hoecke. ‘Zo hebben we bij het uitdelen van de kleine plantjes toch een paar mensen warm kunnen maken voor de fietsbieb. In september willen we echt van start te kunnen gaan!’

Meer info: www.fietsbieb.be