Een schenking van €2215 voor behandeling zeldzaam syndroom bij Elise

Geraardsbergen. De organisatoren van het Geraardsbergse stripfestival en de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis zamelen geld in voor de behandeling van een zeldzaam syndroom.

Elise is 17 maanden oud maar kampt met een fout in haar erfelijk materiaal. De aandoening, het zogenaamde CACNA1B-syndroom, is zeer uitzonderlijk: wereldwijd zijn amper zes andere gevallen gekend. De levensverwachting voor Elise en haar lotgenoten ligt helaas niet bijster groot. Een harde noot om te kraken voor de ouders en familie van de peuter.

Dit liet ook de organisatoren van het Geraardsbergse stripfestival niet onberoerd, waardoor zij een actie opgezet hebben om geld in te zamelen om Elise te steunen.

Verschillende striptekenaars waaronder Maza, Ukropina, Renaud, enz… schonken tijdens het de stripbeurs een originele tekening of plaat die dan geveild werden voor dit doel. Ook de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis schonk een beeldje waarop verschillende tekenaars een originele stripfiguur aanbrachten. Dit unieke beeldje werd naast de verschillende tekeningen ook per opbod verkocht. In totaal werd 2215 euro opgehaald en geschonken aan de ouders van Elise.