Regenboogvlag wappert voor de internationale dag tegen homo- en transfobie

17 mei is Internationale dag tegen homo- en transfobie. De stad hangt de regenboogvlag uit, scholen en jeugdbewegingen stappen in de PAARS-campagne.

In Ninove hangt vandaag, op de internationale dag tegen homo- en transfobie, de regenboogvlag uit aan het stadhuis, het Sociaal Huis en het oud stadhuis. Als teken van solidariteit met de LGBTQI+-gemeenschap.

PAARS-campagne

‘Wel Jong’, een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving, startte naar aanleiding van de Internationale dag tegen homo- en transfobie de PAARS-campagne. Met deze campagne roepen ze iedereen op school en in het jeugdwerk op om op 17 mei paars te dragen om zo te tonen dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn. De kleur paars komt uit de regenboogvlag en symboliseert kracht en moed die je nodig hebt om op te komen voor jezelf en te zijn wie je bent.

De stad ondersteunt ook dit jaar deze campagne en deed opnieuw een oproep naar alle Ninoofse scholen en jeugdbewegingen om deel te nemen. Chiro Appelterre, KA Go! Atheneum, Middenschool, Hartencollege Weggevoerdenstraat én Onderwijslaan bevestigden hun deelname aan de campagne.