Zottegemse wegen vrij voor Wielerdriedaagse van Axel

Op zondag 19 mei strijkt de 42ste editie van de internationale wielerwedstrijd Driedaagse van Axel voor juniores vanuit Nederland opnieuw neer in Zottegem. Het Sportverbond Strijpen staat dan namelijk weer mee in voor de organisatie van de slotetappe van deze Wereldbekerkoers, met het Romeins Plein in Velzeke als centrale locatie. De renners gaan er om 12u30 van start voor een rit van 100 km, verdeeld over drie ronden van 33,3 km waarbij ze telkens vier hellingen en de kasseien van de Paddestraat onder de wielen krijgen. De aankomst is voorzien omstreeks 15 uur, eveneens op het Romeins Plein. Het parcours doet ook de buurgemeenten Brakel en Zwalm aan; op Zottegems grondgebied rijden de renners door Erwetegem, Sint-Goriks-Oudenhove, Sint-Maria-Oudenhove, Velzeke en Strijpen. De gedetailleerde wegwijzer kunt u terugvinden via deze link: https://www.juniorendriedaagse.nl/nl/wedstrijd/route/4eetappevelzekevelzeke/

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijd zijn die dag – op grondgebied Zottegem – de volgende tijdelijke verkeersregelingen voorzien:

  • Parkeerverbod van 11 tot 15u30: Beugelstraat, Strijpenplein (deel tussen Beugelstraat en Sint-Andriessteenweg), Meileveld, Wurmendries (tussen Meileveld en Eekhout), Eekhout, Ten Dale, Emmerstraat, Ten Ede (tussen Emmerstraat en Faliestraat), Faliestraat (tussen Ten Ede en Sint-Hubertusplein), Sint-Hubertusplein (alleen rijbaan), Brakelstraat, Langendries (tussen Boembeke en Kortendries), Kortendries, Wolvenhoek, Steenland, Slijpstraat (tussen Steenland en Molenhoek), Molenhoek, Kluisstraat, Knutsegemstraat (tussen Kluisstraat en Paddestraat), Paddestraat en Romeins Plein (kant onpare huisnummers).
  • Parkeerverbod van 7 tot 16u30: Romeins Plein (kant pare huisnummers, rijbaan + parkeerplaatsen op middenberm), Sint-Martinusplein (volledig, voor volgwagens vóór en na wedstrijd + huldiging), Korte Munte + parkeerplaatsen bovenaan Penitentenlaan.
  • Opheffen eenrichtingverkeer van 11u30 tot 15u30: Romeins Plein (kant onpare huisnummers). In de Lieve-Heerstraat is alleen plaatselijk verkeer toegelaten.
  • Eenrichtingverkeer van 11u30 tot 15u30: Romeins Plein (langs kant pare huisnummers blijft bestaand eenrichtingsverkeer richting Beugelstraat behouden; langs kant onpare huisnummers wordt bestaand eenrichtingsverkeer opgeheven en wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd richting Beugelstraat), Wurmendries (tussen Meileveld en Eekhout, alleen toegelaten richting Eekhout), Eekhout (tussen Wurmendries en Ten Dale, richting Ragestraat), Ten Dale (richting Emmerstraat), Emmerstraat (richting Ten Ede), Kortendries (richting Wolvenhoek), Wolvenhoek (richting Steenland), Steenland (richting Slijpstraat), Slijpstraat (tussen Steenland en Molenhoek, richting Molenhoek), Molenhoek (richting Rijkestraat), Kluisstraat (richting Knutsegemstraat), Knutsegemstraat (tussen Kluisstraat en Paddestraat, richting Paddestraat) en Paddestraat (tussen Knutsegemstraat en Romeins Plein, richting Romeins Plein).