Spie Internationale Junioren Driedaagse met start in Zottegem

Op zondag 19 mei is fietsstad Zottegem opnieuw de startplaats van de Spie Internationale Junioren Driedaagse.

Deze Internationale 2.1 UCI klassieker staat naar jaarlijkse traditie terug op de agenda en dat geeft ons een extra boost om te blijven doorgaan.

Het Koninklijk Sportverbond Strijpen is een steeds sterker wordende organisatie en dat past perfect bij een groeiende wielerstad als Zottegem. De uitbouw van de Spie Internationale Junioren Driedaagse zou niet mogelijk geweest zijn zonder de hardnekkige inzet van de bestuursploeg van het Koninklijk Sportverbond Strijpen met Curd Roelandt, Jo Van De Velde, Koen Eeckhout, Luc Van Dorpe, Marcel Muys, Marnix Michiels, Andre Schotte en Gino Pattyn.

Mede organisator  Curd Roelandt: “Wij delen met de organisatie een rijke wielergeschiedenis (denk maar aan de beroepsrenners wedstrijden te Strijpen) en zijn dan ook bijzonder trots om terug de start- en aankomstplaats te mogen zijn van deze junioren 3-daagse. Wij blijven investeren in de koers, ook in de jeugd want onze ambitie is de kampioenen van morgen te brengen.

Het parcours van de Spie Internationale Junioren Driedaagse telt 99,9 km en is verdeeld over drie ronden die telkens over de vier hellingen en een kasseistrook gaan. De renners krijgen een replica van de vorige edities. De aankomstlijn ligt naar goede gewoonte op het Romeinsplein te Velzeke.

Evolutie, vernieuwing, uitbreiding is niet alleen noodzakelijk in de organisatie, bij de vrijwillige medewerkers, maar ook bij onze sponsors. Het talrijke publiek en onze trouwe sponsoren een wielerevenement van topkwaliteit aanbieden is en blijft ons motto.”