Zottegem: kermismaandag met PAW Patrol, zonder vuurwerk

Naast de reuzenommegang op zondag kondigt de affiche van de Zottegemse Sinksenfoor normaal ieder jaar ook een kunstvuurwerk aan op maandagavond. Zoals vorig jaar wegens de renovatiewerken aan het Kasteel van Egmont eveneens reeds het geval was, zal er echter ook nu tijdens deze Sinksenfoor om dezelfde veiligheidsreden in het Egmontpark geen vuurwerkspektakel te bewonderen zijn. Voor de augustuskermis (van zaterdag 17 tot dinsdag 20 augustus) wordt wél reeds een ‘diervriendelijk’ vuurwerk aangekondigd.

Hoewel in de berichtgeving over de Sinksenfoor op de stedelijke website hiervan geen melding wordt gemaakt, is er volgens een facebookbericht van stad Zottegem in de namiddag een extra attractie voor de allerkleinsten. Hiervoor wordt afspraak gemaakt bij het Ducktail-eendjeskraam (aan de kerk op de Markt) waar zij van 16 tot 17 uur hun favoriete superhelden van PAW Patrol kunnen ontmoeten en met hen op de foto gaan. Twee jaar geleden kwamen ‘acteurs’ uit deze kinderserie ook al eens naar de Zottegemse Sinksenfoor.