Officiële opening Afdeling jongdementie WZC Lemberge

Vandaag is WZC Lemberge één van de 23 woonzorgcentra met een bijkomende erkenning voor personen met jongdementie.
In oktober 2020 begon het zorgcentrum met 6 plaatsen voor personen met

jongdementie.
In januari 2021 werd de afdeling uitgebreid naar 12 erkende woongelegenheden op de afdeling Rietvijver. Om de goede werking van de afdeling te garanderen, werd er een aparte leefruimte gebouwd voor personen met jongdementie.
De nieuwbouw voorziet in een afgescheiden dag- en nachtgedeelte.

De focus ligt op leefgroepwerking en we laten de bewoners in een veilige en geborgen
omgeving zichzelf zijn.

Dementie kan ook jongere mensen treffen maar wordt vaak in verband gebracht met hoogbejaarde mensen. Men spreekt van jongdementie als de aandoening wordt vastgesteld voor de leeftijd van 65 jaar. Op de campus werd in oktober 2020 officieel gestart met een afdeling voor personen met jongdementie zeggen Githa Praet en directeur van de Zorgband en Gert-Jan Andries, directeur van het woonzorgcentrum . Zij verblijven nu in een nieuwe en eigen afdeling waar ze zorg op maat volgens hun profiel en noden krijgen aangeboden door ons fantastische Team Rietvijver.