Herman D’Hondt (Team Geraardsbergen) wil snelle realisatie fietssnelwegen

Geraardsbergen. Tijdens de vorige gemeenteraad drong raadslid Herman D’Hondt (Team Geraardsbergen) aan op de realisatie van de fietssnelwegen die Geraardsbergen doorkruisen.

Fietssnelwegen zijn speciaal aangelegde routes voor fietsers die bedoeld zijn om snel en veilig lange afstanden af te leggen. Ze worden steeds populairder als een duurzaam en efficiënt alternatief voor autoverkeer.

‘In Geraardsbergen zijn er 3 fietssnelwegen die ons grondgebied aandoen’, zegt Herman D’Hondt. ‘De F416 gaat van Geraardsbergen via Ninove tot in Denderleeuw, de F418 loopt via Lierde naar Zottegem en de F421 gaat richting Wallonië naar Ronse.’

Schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont liet weten dat het de provincie Oost-Vlaanderen is die instaat voor de realisatie van fietssnelwegen. ‘Op ons aandringen heeft de Provincie alvast laten weten deze zomer werk te maken van de startnota voor de fietssnelweg richting Zottegem.’

Herman D’Hondt (Team Geraardsbergen): ‘Fietssnelwegen zijn ontworpen voor efficiënt fietsverkeer, met doorgaans brede paden en minimale obstakels. Fietssnelwegen zijn vaak gescheiden van autoverkeer, waardoor ze veiliger zijn dan gewone wegen. Dit vermindert het risico op ongelukken en creëert een meer ontspannen fietsomgeving.’

Op aandringen van raadslid Herman D’Hondt zal een brief worden geschreven naar de provincie om druk uit te oefenen om de realisatie van de fietssnelwegen te bespoedigen.