Oosterzele pakt opnieuw uit met een korte keten wedstrijd

Tijdens de week van de korte keten van 18 tot 26 mei organiseert Lokaal bestuur Oosterzele opnieuw een wedstrijd. De deelnemers kunnen een omvangrijk pakket met korte keten producten winnen. Zo wil Oosterzele aandacht vragen voor het principe van korte keten en mensen stimuleren om meer via de korte keten aan te kopen. Korte keten heeft betrekking op de lokale economie, op landbouw en op duurzaamheid. 

Land- en tuinbouwers die volgens het korte keten principe werken, verkopen (een deel van) hun producten rechtstreeks aan consumenten, winkels, horecazaken, rusthuizen of grootkeukens. Er zijn minder of geen tussenschakels. Dat systeem heeft voordelen voor de landbouwer.

Een lijst van Oosterzeelse korte keten producenten is te vinden op de website oosterzele.bibliotheek.be/lekker-oosterzeels. Elk jaar komen er nieuwe producenten bij. Starters met korte keten die niet op de lijst staan, mogen mailen naar toerisme@oosterzele.be.

Deelnemen aan de korte keten wedstrijd kan van 18 tot en met 25 mei. Een zak met Rodelandmeel reist de gemeente rond  en staat in de bibliotheek, op de markt in Scheldewindeke, de avondmarkt tijdens Sinksenkermis, in GC De Kluize, het gemeentehuis en het OCMW. Wie het gewicht van de zak meel kan raden, wint een pakket vol lekker Oosterzeelse producten. Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op www.oosterzele.be en dagelijks op de Facebookpagina van de gemeente.

Dinsdag 21 mei 9 tot 12u uur
Donderdag 23 mei 9 tot 12 uur |
Zaterdag 25 mei 9 tot 12 uur
Avondmarkt Sinksenkermis, Dorp Oosterzele: Dinsdag 21 mei 17 tot 20 uur
Woensdagmarkt, Marktplein Scheldewindeke: Woensdag 22 mei 8 tot 12 uur
Gemeentehuis, Dorp 1 in Oosterzele: Woensdag 22 mei 14 tot 16 uur
GC De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke: Vrijdag 24 mei 18 tot 20 uur
OCMW, Gootje 2 in Balegem: Vrijdag 24 mei 8 tot 12 uur