Nikita (Zottegem) en Reggy (Ninove) bereiken de top 30 in populaire spelprogramma Homo Universalis

Na 7 afleveringen maken nog twee streekgenoten kans om de titel van Homo Universalis binnen te halen.

Reggy De Coninck (Ninove) en Nikita Schoonjans (Zottegem) speelden inmiddels al 70 kandidaten naar huis en zijn dus nog steeds in de running om de felbegeerde titel binnen te rijven.

Met onder andere het vouwen van origami-kraanvogels, het bouwen van een zo hoog mogelijke legotoren, het balanceren van cupcakes en het bouwen van een muntjespiramide speelden ze zowel de jongste (17) als de oudste deelnemer (92) al naar huis. Zowel Reggy als Nikita kwamen al als winnaar uit de bus bij enkele proeven, maar lukt het hen ook om nooit de laatste te zijn?

Voor Pepijn De Paepe (Herzele) en Mo Bamohamed (Geraardsbergen) kwam die laatste plek vroeger dan gehoopt. Pepijn strandde door een ongelukkige val en kon na opgave met opgeheven hoofd naar huis met bord 64. Mo kreeg dan weer bord 36 mee naar huis. De topfavoriet had brute pech bij een geluksproef en verliet vorige zaterdag het programma. Nikita en Reggy mogen zich al zeker bij de ‘betere helft’ rekenen, maar wordt ook top 20 mogelijk? Dat zien we komende zaterdag om 20u50 op VRT 1.