Praatcafé Dementie Zottegem: praktische verzorging

Met de bedoeling dementie bespreekbaar te maken en ook om voornamelijk voor familieleden van mensen met dementie en/of hun mantelzorgers een ontmoetingsplaats te voorzien waar zij elkaar op geregelde tijdstippen kunnen treffen, werd in het najaar 2012 door het Vlaamse Expertisecentrum Dementie Paradox ook in Zottegem een zgn. Praatcafé Dementie opgestart, vooral voor de betrokkenen uit de regio Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Lierde en Zottegem zelf. De bijeenkomsten (tweemaandelijks, behalve tijdens de zomervakantie) gaan telkens door van 19 tot ca. 21 uur in het LDC Egmont op de OCMW-site (ingang via de A. Gevaertlaan).

Daar gaan op dinsdag 28 mei de deuren van dit Praatcafé Dementie Zottegem open voor de derde bijeenkomst van dit twaalfde werkjaar, de laatste keer vóór de vakantieonderbreking (daarna is de volgende bijeenkomst gepland op dinsdag 26 september). Naast mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer onderling ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met lotgenoten, wordt telkens ook speciale aandacht besteed aan een of ander aspect in verband met dementie. Ditmaal zullen Geordy De Groote en Julie Van Cauwenberghe, beiden ergotherapeut op de afdeling geriatrie van het AZ Sint-Elisabeth, praktische tips voor de (ochtend)zorg van personen met dementie toelichten. De toegang tot het Praatcafé is gratis; ook andere belangstellenden zijn welkom. Voor meer inlichtingen en inschrijving (wenselijk maar niet verplicht) kan men telefonisch via 09 364 56 95 terecht.