Rock Zottegem verstopt cadeautjes in stadscentrum: gratis tickets, gratis drankbonnetjes, een rondleiding backstage, een gratis festival T-shirt en een meet and greet met één van de artiesten…

Rock Zottegem blaast dit jaar 30 kaarsjes uit en daarom verstoppen ze samen met Swipedrinks dit weekend in het Zottegemse stadscentrum 100 verjaardagscodes. Wie een code vindt en scant, maakt kans op een mooie prijzenpot met oa. gratis tickets, gratis drankbonnetjes, een rondleiding backstage, een gratis festival T-shirt en een meet and greet met één van de artiesten die dit jaar op het Zottegemse festivalpodium staan. “Wij tellen af naar deze zonnige verjaardagseditie en we willen ons publiek trakteren daar waar het dertig jaar geleden allemaal begon: op de Markt in Zottegem.”

“Het is nog even wachten op de zon en de festivals, maar samen met onze partner Swipedrinks willen we het festivalpubliek alvast in de sfeer brengen. De actie loopt nog tot en met zondagavond 26 mei ‘24”, zegt Kurt De Loor. “Een verjaardagsfeestje komt traditioneel met cadeautjes. Deze keer niet voor de jarige zelf, maar voor onze trouwe festivalgangers die er mee voor zorgen dat we al dertig jaar van Zottegem begin juli even het centrum van de muziekwereld kunnen maken. Ook dit jaar doen we dat met plezier opnieuw met namen als John Fogerty, TOTO, Joost Klein, Heideroosjes, Brihang, Daan, Bart Peeters, Pommelien Thijs, enz. Onze wedstrijd gaat door in het centrum van Zottegem, de plek waar het voor Rock zottegem dertig jaar geleden allemaal begon. We houden aan die dertig jaar zo’n goeie herinneringen over. Met de bands, met onze vrijwilligers en met ons publiek. Dit jaar wordt even memorabel, dat weet ik nu al.”

In 2019 ging Rock Zottegem als eerste in zee met Swipedrinks als nieuw, baanbrekend betaalsysteem op het festival. Ondertussen groeide het bedrijf verder en werken heel wat verenigingen en festivals met het systeem om drankjes te betalen en naar elkaar te ‘swipen’.  Pieter De Troyer (Swipedrinks): “We zijn heel blij dat we ook op deze verjaardagseditie opnieuw kunnen samenwerken. Het is ook het festival waar het voor ons allemaal begon. Daarom leek het ons leuk om mee deze zoektocht op touw te zetten. Op 100 verschillende plaatsen in het centrum van de stad hebben we codes verstopt. Wie als eerste één van onze QR-codes vindt en scant in het centrum, krijgt gratis drankbonnetjes. Iedereen die de codes scant maakt daarenboven kans op een mooie prijzenpot: een meet and greet, gratis tickets, een rondleiding backstage of een festival T-shirt. Het zijn echt mooie prijzen, ik zou niet twijfelen.”

Ticketverkoop

 Voor wie graag de 30ste verjaardag van Rock Zottegem wil meemaken, heeft mede-organisator Karl De Loor slechts één raad: “Nog nooit waren er voor het festival al zoveel tickets verkocht. De ticketverkoop loopt als een trein. Dat doet deugd. De festivalgangers hebben er overduidelijk heel veel zin in en kijken reikhalzend uit naar de start van de festivalzomer. Dat betekent ook dat wie er wil bij zijn, best snel een ticket koopt. Of als een zot codes gaat scannen in het centrum dit weekend.”

Praktisch

Rock Zottegem 2024 gaat door op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli. Op zondag 14 juli organiseert ROCK ZOTTEGEM opnieuw een familiedag met onder andere Bart Peeters & De Ideale Mannen, Emmy d’Arc en Pommelien Thijs. Voor de line-up, tickets en meer info, kan je terecht op www.rock-zottegem.be