Velzeke-dorp verkeersvrij voor 33ste Vlooienmarkt

Zeker als ook de weergoden die dag in een goede bui zijn, zal men komende zondag 26 mei in het volledig verkeersvrije dorp van Velzeke opnieuw op de koppen kunnen lopen. Het comité Middenstand Velzeke maakt dan namelijk – voor de 33ste keer al – afspraak voor de jaarlijkse Vlooienmarkt op het Romeins Plein en in de aanliggende straten (Penitentenlaan, Lieve-Heerstraat, een deel van de Beugelstraat, een deel van de Paddestraat en het Sint-Martinusplein rond de kerk). Al een maand vroeger dan voorgaande jaren was de maximaal mogelijke capaciteit van de rommel- en antiekmarkt bereikt maar om toch te kunnen tegemoetkomen aan de aanvragen van geïnteresseerde standhouders werd op zoek gegaan naar extra marktruimte en die werd gevonden op het binnenplein van de Penitentenlaan en in een deel van de Knutsegemstraat.

Vanaf 8 uur zal men er kunnen langsgaan en snuisteren aan zo’n 550 standplaatsen met koopwaar, goed voor een totale ‘marktlengte’ van meer dan twee kilometer. Daarnaast zal men voor spijs en drank terechtkunnen aan de verschillende kraampjes van de plaatselijke horeca en het organisatiecomité – ter gelegenheid van de Vlooienmarkt zal ook, voor één dag, het Caesarbier opnieuw kunnen geproefd worden – en tevens wordt de nodige omkadering voorzien. Om 11 uur brengt de fanfare Moed en Volharding Velzeke een aperitiefconcert en straatanimatie is er met Goe Beezig. Daarnaast zijn er vanaf 14 uur optredens van o.a. The Petti Belles, Vios en als afsluiter Sergio (rond 18 uur). Vanop het podium zal eveneens Radio M fm voor muziek en een live-uitzending zorgen en ook kan een bezoekje gebracht worden aan het Archeocentrum Velzeke dat de deuren gratis openzet voor activiteiten voor jong en oud (lees hierover meer in een eerder NUUS-artikel via deze link). Verder zijn er met de traditionele tombola opnieuw mooie prijzen te winnen, onder meer een ballonvaart ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het organisatiecomité Middenstand Velzeke.

VERKEERSMAATREGELEN

Naar aanleiding van de Vlooienmarkt in Velzeke worden op zondag 26 mei van 6 tot 22 uur volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen:

  • parkeerverbod: Romeins Plein (volledig), Lieve-Heerstraat, Paddestraat (deel tussen Romeins Plein en Archeocentrum), Penitentenlaan (tussen Romeins Plein en Psychiatrisch Ziekenhuis), Beugelstraat (tussen Romeins Plein en Lippenhovestraat), Lippenhovestraat (tussen Beugelstraat en Urnenstraat), Korte Munte en Sint-Martinusplein.
  • afgesloten voor alle verkeer, in beide richtingen: Romeins Plein (volledig), Lieve-Heerstraat, Paddestraat (tussen Romeins Plein en Molenlos), Penitentenlaan (tussen Romeins Plein en Psychiatrisch Ziekenhuis).
  • alleen plaatselijk verkeer toegelaten: Knutsegemstraat en Doolbosweg.µ
  • uitzonderlijk zal er mogen geparkeerd worden (verplicht op de fietspaden) in het gedeelte van de Beugelstraat tussen Lippenhovestraat en Hondenbos alsook tussen de huisnummers 65-75 en 87-107. Ter hoogte van het kruispunt Lippenhovestraat/Beugelstraat (parking pastorie) zullen zes plaatsen voorbehouden worden voor personen met een handicap.