Een jonge tandem uit Oosterzele bundelt op 9 juni de krachten vanop plaats 17 voor CD&V!

Beide kandidaten zetten hun eerste politieke stappen met een deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en zetelen vandaag in het schepencollege van Oosterzele. Daarnaast willen beide kandidaten hun ervaring van tussen de Oosterzeelse inwoners meenemen naar de Wetstraat in Brussel.

Pieterjan Keymeulen (33 jaar) is sinds 2022 de jongste schepen in Oosterzele. Hij kreeg de politieke microbe te pakken via zijn oom Jena Marie De Groote. Als economist wil hij vanop plaats 17 voor het Vlaams Parlement volop inzetten voor het behoud van onze koopkracht, betaalbaar wonen en toegankelijke zorg voor iedere Vlaming. Pieterjan is actief als muzikant in verschillende muziekverenigingen. Als schepen van zowel jeugd als senioren zet hij zich ten volle in voor beide leeftijdsgroepen, die elk hun eigen noden hebben. En als schepen van financiën beheert hij zorgzaam de Oosterzeelse centen!

Elsy De Wilde (34 jaar), mama van 2 kleuters, is voor de 2e maal kandidaat op de Federale lijst, eveneens vanop plaats 17.Ze maakte haar politiek debuut tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en werd meteen verkozen tot schepen. Naast de gemeentelijke politiek maakt zij deel uit van de provinciale partijraad van CD&V.Ruimte en mogelijkheden creëeren rond kinderopvang en sociale zekerheid is een van de punten die Elsy met CD&V op de kaart wil blijven zetten maar vooral werk maken van een grondige herziening van het strafbeleid is één van haar prioriteiten

Voorzitter van CD&V Oosterzele, prof. Marc De Clercq en burgemeester Johan Van Durme zijn opgetogen met deze 2 jonge en geëngageerde kandidaten vanuit de afdeling. Twee schepenen die tussen de mensen staan en zich met een hart voor Oosterzele inzetten!