Twee wagens botsen op ‘gevaarlijk kruispunt’

Idegem. Zaterdag 25 mei omstreeks 11.00 uur deed er zich op het kruispunt van de Hollestraat en de Heirweg een botsing voor tussen twee wagens. Het niet respecteren van de voorrangregels vormt de oorzaak van dit accident. Beide wagens liepen flink wat averij op, maar gelukkig vielen er geen gewonden.

‘Het is een gevaarlijk kruispunt’, laat een plaatselijke bewoner weten. ‘Ook al is het al een flinke poos geleden, er gebeuren hier regelmatig ongelukken. Heel wat bestuurders halen de voet niet van hun gaspedaal en weigeren voorrang te verlenen. Misschien moet er hier extra signalisatie worden aangebracht.’

De brandweer zette de een deel van de Hollestraat af. Het verkeer dat van de Aalstsesteenweg kwam, moest rechtsomkeer maken. Ook het verkeer dat van Idegem kwam, moest omrijden. De politie was snel ter plaatse om de spijtige situatie in goede banen te leiden.

Julien Borremans