Zottegem: wegen vrij voor vijf passages Omloop voor beloften

Nadat voor vertrek en aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften (U23) decennialang in Zottegem afspraak werd gemaakt – oorspronkelijk in Bevegem en de laatste jaren in Grotenberge – verhuisde deze internationale wielerwedstrijd, onder de vleugels van Flanders Classics, twee jaar geleden naar buurgemeente Herzele waar op zondag 26 mei de start- en finishlijn van de 58ste editie ervan in de Kerkstraat zal liggen. Onderweg zullen de renners ook vijfmaal een doortocht maken over Zottegems grondgebied:

  • Passage 1, omstreeks 13u20 (volgens het gemiddelde uurschema): kort na het vertrek in Herzele (om 13u15) komende van Hillegem via de Steenweg op Aalst en Oombergenstraat naar Sint-Lievens-Houtem.
  • Passage 2, omstreeks 14u20, na 42 km: komende van Michelbeke (Boembeke) via de Langendries (helling Hostellerie), Sint-Goriksstraat, Oudenhovestraat en Brakelstraat naar Nederbrakel (Kasteeldreef).
  • Passage 3, omstreeks 15u15, na 82 km: komende van Michelbeke (Berendries) via de Kasteeldreef, Elverenberg, Vossenholstraat, Vijfstraat en Bontestraat naar Lierde.
  • Passage 4 en 5, omstreeks 16u05 en 16u35, na 116 en 139 km: komende van Steenhuize-Wijnhuize via Vinkenhoek, Luiveld, Gaverland, Smissenhoek, Kloosterstraat, Tweekerkenstraat, Jasmijnstraat, Godveerdegemstraat, Broeder Mareslaan, Grotenbergestraat, Grotstraat en Leenstraat naar Herzele.

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze doortocht(en) worden op Zottegems grondgebied volgende speciale verkeersmaatregelen aangekondigd:

  • parkeerverbod van 11u45 tot 14 uur: Steenweg op Aalst (deel tussen grondgebied Herzele-Hillegem en Oombergenstraat) en Oombergenstraat (+ naast de rijbaan)
  • parkeerverbod van 13 tot 15 uur: Langendries, Sint-Goriksstraat (tussen Langendries en Oudenhovestraat), Oudenhovestraat en Brakelstraat.
  • parkeerverbod van 14 uur tot 16u15: Vossenholstraat, Vijfstraat en Bontestraat (deel tussen Vijfstraat en grondgebied Lierde).
  • parkeerverbod van 15u30 tot 17u45: Vinkenhoek, Luiveld, Gaverland (tussen Luiveld en Smissenhoek), Smissenhoek (tussen Gaverland en Kloosterstraat), Kloosterstraat, Tweekerkenstraat (tussen Kloosterstraat en Jasmijnstraat), Jasmijnstraat, Godveerdegemstraat (tussen Jasmijnstraat en Kastanjelaan), Broeder Mareslaan, Grotenbergestraat, Grotstraat en Leenstraat.
  • eenrichtingsverkeer van 13u30 tot 17u30: Langendries (alleen toegelaten richting Ten Bosse/Sint-Goriksstraat), Vossenholstraat (richting Vijfstraat), Vijfstraat (richting Faliestraat/Bontestraat) en Grotenbergestraat (vanaf kruispunt met A. Gevaertlaan, alleen richting Domein Breivelde).