Zottegem: braderie vervroegd omwille van BK wielrennen

Het jaarlijkse braderieweekend in het Zottegemse stadscentrum zal ditmaal een week vroeger dan gewoonlijk plaatsvinden. Deze wijziging heeft te maken met het Belgisch kampioenschap wielrennen voor mannen en vrouwen dat op zondag 23 juni in Zottegem beslecht wordt en waarvan het parcours ook de binnenstad doorkruist, hetgeen het onmogelijk maakt om daar die dag ook braderieactiviteiten te laten doorgaan. Omdat vermoed wordt dat in het weekend van 28-29-30 juni al heel wat mensen op vakantie vertrekken, is er daarom binnen de middenstandsraad voor geopteerd om de zomerbraderie niet te verschuiven naar dat (latere) weekend maar te vervroegen naar het weekend van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni.

Intussen blijft het stadsbestuur (vooral in de persoon van Brecht Cassiman als schepen van middenstand) op ramkoers met de handelaarsvereniging vzw Zottegem Winkelcentrum naar aanleiding van de bestaande plannen voor de renovatie van de Heldenlaan. In plaats van enige toenadering is er integendeel reeds sprake geweest zowel van het inschakelen van advocaten als van een externe bemiddelaar. Wordt dus vervolgd. Alleszins blijft het bijgevolg nog enkele jaren langer wachten op de realisatie van die renovatie en ook is het zodoende nu de tweede keer dat de organisatie van de braderiedriedaagse door de stad zelf in handen genomen wordt.

Tijdens de middenstandsraad begin februari werd voorgesteld om deze braderie in te richten in het teken van het BK wielrennen maar – zijn het kwatongen die beweren dat dit voor teveel ‘nationale driekleur’ in het straatbeeld en in de etalages zou gezorgd hebben? – achteraf werd beslist om het te houden bij hetzelfde thema als vorig jaar: ‘Zottegem… daar zit muziek in’. Als randanimatie zullen er opnieuw muzikale liveoptredens, een muzikale stadswandeling en een kinderzoektocht op het programma staan. Door kooplustige bezoekers zal ook weer kunnen deelgenomen worden aan een spaarkaartenactie met waardebonnen als prijzen. Meer nieuws hierover volgt.