© Google Maps

Doorgang spoorwegbrug in Zottegem-centrum onderbroken

Een week later dan eerst werd gemeld in een bericht van stad Zottegem, heeft Infrabel van komende woensdag 29 tot en met vrijdag 31 mei onderhoudswerken gepland aan de spoorwegbrug tussen de L. De Metsstraat en de Grotenbergestraat in Zottegem-centrum. Hiervoor moet de brug afgesloten worden voor het verkeer. Eind augustus vorig jaar werden ook al eens werken aan die spoorwegbrug uitgevoerd. Volgens een bericht vanuit de stad was toen een uitvoeringstermijn van anderhalve week voorzien maar al na drie dagen volgde de melding dat de werken “klaar” waren.

Ditmaal werd eerst via de facebookpagina van Stad Zottegem gecommuniceerd dat van 22 tot 24 mei werken aan de brug zouden uitgevoerd worden, terwijl de verkeersborden ter plaatse ‘van 29 tot 31 mei’ aankondigden. Hetgeen uiteraard voor de nodige verwarring zorgde en een opmerkzame burger ertoe aanzette om dit aan het stadsbestuur te melden. Daarop werden de data in het facebookbericht gecorrigeerd; volgens de stad zou de aannemer zelf beslist hebben om de werken met een week te verlaten.

Tijdens de werken zal er onder de spoorwegbrug geen verkeer toegelaten zijn, in geen van beide richtingen. Er zal wel doorgang voor fietsers en voetgangers mogelijk zijn. Voor het overige verkeer zijn omleidingen voorzien. Het verkeer komende van de Musselystraat moet omrijden via de L. De Metsstraat, Grensstraat, Noordstraat, D. Van Den Bosschestraat, Bruggenhoek, Buke en A. Gevaertlaan naar de Grotenbergestraat. Omgekeerd is er vanuit de Grotenbergestraat een omleiding voorzien via de A. Gevaertlaan, Buke, Bruggenhoek, D. Van Den Bosschestraat en Heldenlaan naar L. De Metsstraat/centrum.