vlnr : Jan Jansens (IWWA regiomanager W-VL), burgemeester Wilfried Vandaele, Gerdy Couvreur (Belgisch Kampioen), Freddy Verhuizen (voorzitter IWWA), Hilde Dhont (schepen Sport en Recreatie), Lieve Vandamme (Sportraad De Haan).

Kaartclub De Garve verovert na de wereldtitel ook twee Belgische titels

Ophasselt/De Haan. Op zaterdag 18 mei vond in De Haan het Belgisch Kampioenschap Manillen 2024 plaats. Een aantal leden van Kaartclub De Garve uit Ophasselt nam hier traditiegetrouw aan deel. De club werd Belgisch kampioen in zowel de individuele als de clubcompetitie. Voordien werd ook de wereldtitel veroverd. De club bestaat ruim dertig jaar, maar neemt sinds vier jaar deel aan wedstrijden georganiseerd door IWWA, wat een puike prestatie is.

In de individuele competitie kroonde Gerdy Couvreur van deze club zich tot Belgisch Kampioen 2024. Hij wist maar liefst 11 van zijn 12 boompjes te winnen, een kans van ongeveer 1 op 111.

In de clubcompetitie ging de Belgische titel ook naar de kaartclub De Garve uit Ophasselt. Het hoeft niemand te verbazen dat ook Gerdy Couvreur deel uitmaakte van de winnende club. Hij tilde het gemiddelde van de club stevig naar omhoog.
Eric Van Twembeke uit Brakel werd eerder in februari van dit jaar op het WK Manillen 2024 in Zulte ook al Wereldkampioen Manillen 2024. ook hij behoort tot de club De Garve.

Deze Geraardsbergse club heeft nu dus zowel de regerende Belgisch- als Wereldkampioen in haar rangen, en is sinds zaterdag 18 mei ook regerend Belgisch Kampioen bij de clubs, een unieke ongeëvenaarde prestatie.

‘Als organisator (IWWA) hebben wij het nooit eerder meegemaakt dat éénzelfde club zowel de individuele Belgische, als de Wereldkampioentitel weet te behalen in éénzelfde jaar. Bovendien werd de club ook nog eens Belgisch kampioen in de clubcompetitie. Een unicum’, laat de fiere voorzitter Luc Van Lierde weten.

De prijzen werden overhandigd door Wilfried Vandaele (burgemeester van De Haan) en Mevrouw Hilde Dhont (schepen van o.a. Sport en Recreatie). Iedereen viel trouwens in de prijzen : alle deelnemers kregen na afloop nog een mooie goodiebag mee naar huis met een Coast Zero biertje, een gepersonaliseerd manillen-kaartspel, een handdoek geschonken door de gemeente De Haan en enkele gadgets geschonken door Immo François uit De Haan.

De volledige uitslag kan u lezen op: https://www.whistiwwa.com/vorigetornooien.

Julien Borremans